• Η RFID κάρτα για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

    Η RFID κάρτα για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

    Η Ηλεκτροκίνηση είναι εδώ!

    Ο εύκολος τρόπος φόρτισης

    • Τάκης Πουρναράκης

    Επιλέγοντας ένα σταθερό πάροχο υπηρεσιών φόρτισης η νέα εξηλεκτρισμένη κινητικότητά σου αποκτά άλλη διάσταση.

    Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, χρήστες ή υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων προβληματίζονται με δυο παράγοντες που συνδέονται μεταξύ των: Αυτονομία και σημεία φόρτισης. Το ένα επηρεάζει το άλλο και τα δυο επιλύονται απλά με τη συνεργασία με ένα σταθερά αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών φόρτισης όπως η Blink.

    Κομβικής σημασίας είναι η ταχύτητα φόρτισης: Η Blink διαθέτει φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος που προσφέρουν ισχύ έως 22kW/h ανά πρίζα. Δηλαδή μέσα σε μια ώρα έχετε φορτίσει αρκετά ώστε να διανύσετε περίπου τα επόμενα 100km.

    Επιπλέον, έτσι καταλαμβάνεις τη δημόσια θέση φόρτισης μόνο για όσο χρόνο χρειάζεται ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν και άλλοι χρήστες.

    Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή:

    1. Συνδέεις το όχημα με την υποδοχή του φορτιστή.
    2. Πλησιάζεις την RFID κάρτα, στο σταθμό φόρτισης ή επιλέγεις το φορτιστή και την πρίζα μέσω της εφαρμογής Blink Mobile.
    3. Οι λυχνίες γίνονται μπλε και η φόρτιση ξεκινά.
    4. Για να τερματίσεις τη φόρτιση, πλησιάζεις ξανά την RFID κάρτα στο φορτιστή ή διακόπτεις τη φόρτιση από την εφαρμογή, μέσω της ενότητας Δραστηριότητα.

    Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ειδικές εφαρμογές που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς το ρυθμό φόρτισης συνεχώς. Έτσι μπορείς με ακρίβεια να υπολογίσεις πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσει η μπαταρία στα επίπεδα που επιθυμείς και αντίστοιχα να προγραμματίσεις τις δουλειές ή τα ψώνια σου. Επιπλέον έτσι καταλαμβάνεις τη δημόσια θέση φόρτισης μόνο για όσο χρόνο χρειάζεται ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν και άλλοι χρήστες.

    Η RFID κάρτα είναι πολύ εύκολο να αποκτηθεί μέσω απλού αιτήματος από την εφαρμογή και παρέχεται δωρεάν. Η πληρωμή των υπηρεσιών φόρτισης γίνεται μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Κάθε εγγεγραμμένο μέλος δημιουργεί και διαχειρίζεται έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό στον οποίο διατηρεί χρήματα. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση, το ποσό χρέωσης που προκύπτει αφαιρείται από το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού. Οι πληρωμές είναι άυλες και ασφαλείς. Η χρέωση στο δίκτυο της Βlink γίνεται με βάση την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας (kWh) χωρίς κρυφές χρεώσεις και πάγια συνδρομητών. Το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στα 0,40€/ kWh + Φ.Π.Α.

    Διαβάστε επίσης:

    Blink App!

    Μπορώ να φορτίζω χωρίς να χάνω χρόνο;

    Πού μπορώ να φορτίσω το ηλεκτρικό μου όχημα;