• Blink

    Το δίκτυο της Blink αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φορτιστών στην Ελλάδα

    The Mononews Lab

    Μπορώ να φορτίζω χωρίς να χάνω χρόνο;

    • Τάκης Πουρναράκης

    Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θέλουν να φορτίζουν χωρίς χρονική επιβάρυνση στο πρόγραμμά τους.

    Για τον καθημερινό χρήστη ενός ηλεκτρικού οχήματος υπάρχει μια επιπλέον παράμετρος στη διαχείριση του χρόνου του: Η φόρτιση του οχήματός του. Προφανώς ο φορτιστής στο parking του σπιτιού ή της εταιρείας είναι μια λύση, εφόσον το πρόγραμμά του είναι σταθερό και προβλέψιμο. Δεν έχουν όμως όλοι πρόσβαση σε τέτοια υποδομή ενώ υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι το πρόγραμμα των οποίων είναι άστατο και δεν δουλεύουν σε σταθερό σημείο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η συνεργασία μ’ έναν πάροχο υπηρεσιών φόρτισης. Αυτό εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε πολλά σημεία φόρτισης, προνομιακές τιμές και σταθερό επίπεδο παροχής υπηρεσιών χωρίς άγχος και χάσιμο χρόνου. Πολλοί χρήστες στέκονται ιδιαίτερα στο άγχος της αυτονομίας του ηλεκτρικού οχήματος οπότε η συνεργασία αυτή μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα εποχή.

    Είναι δεδομένο πως πάρα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μάθει να προγραμματίζουν ή να σκέφτονται συνδυαστικά τις κινήσεις τους με ορίζοντα αρκετών ημερών. Οπότε αν δεν θέλουν ν’ αλλάξουν συνήθειες μπορούν απλά να φροντίζουν για την επαρκή φόρτιση του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρίσκονται.

    Το δίκτυο της Blink αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φορτιστών στην Ελλάδα, απαριθμώντας περισσότερα από 290 σημεία φόρτισης, τα οποία και συνεχώς αυξάνονται. Η επιλογή των σημείων φόρτισης δεν λαμβάνεται τυχαία, αλλά ακολουθεί μια ανθρωποκεντρική κατανομή, προσφέροντας απροβλημάτιστη μετακίνηση σε όλα τα μέλη του δικτύου της. Το πλάνο διασποράς των σημείων, ενισχύει τη βασική στρατηγική της εταιρείας, η οποία επιθυμεί η αστική φόρτιση να διεξάγεται χωρίς ο οδηγός να βγαίνει από το συνηθισμένο ρυθμό της ζωής του. Στόχος είναι να εξυπηρετείται σε κάθε του προορισμό χωρίς να διαταράσσει τη ρουτίνα του, αξιοποιώντας τον χρόνο που καταναλώνει για τις καθημερινές του δραστηριότητες φορτίζοντας ταυτόχρονα το όχημά του. Εδώ μπορείτε να δείτε το χάρτη με τους φορτιστές της Blink σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας συνεργασία με τη Blink μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στο μουσείο, στο κέντρο της πόλης, στο διαγνωστικό κέντρο, στο νοσοκομείο, στο εμπορικό κέντρο, στην τράπεζα και να φορτίσεις ταυτόχρονα το αυτοκίνητό σου.

    Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία εθνικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
    Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία εθνικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

    Η Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK, BLNKW) είναι, από το 2009, μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α., ενώ παράλληλα προσφέρει συνδεσιμότητα στην εφαρμογή Blink, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink και ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα. Η Blink παρέχει διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, σχεδιάζοντας και προσαρμόζοντας ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης, στις ανάγκες του κάθε πελάτη και της εκάστοτε τοποθεσίας.

    Τον Μάιο του 2019, η Blink ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, με αφετηρία τη χώρα μας, ακριβώς τη στιγμή που αναπτύσσεται ταχύτατα η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και γίνεται επιτακτική η ανάγκη για φόρτιση. Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία εθνικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Μέσω του δικτύου της Blink, ο χρήστης φορτίζει εύκολα και γρήγορα το ηλεκτρικό του όχημα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη μείωση των επιπέδων θορύβου στα αστικά και υπεραστικά κέντρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Blink App!

    Πού μπορώ να φορτίσω το ηλεκτρικό μου όχημα;

    Ποιο δίκτυο φόρτισης θα επιλέξω για να φορτίσω το όχημά μου!