ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ειρήνη Αγαπηδάκη: 41.000 πολίτες εξετάστηκαν δωρεάν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας – Σε τροχιά υλοποίησης οι νέες δομές στη Δυτική Αθήνα
Στις προτεραιότητες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως προέδρου του ΕΟΔΥ, ο Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.
«Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ τον επόμενο καιρό θα είναι η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας Υγείας στην περίοδο της πανδημίας», ανέφερε.
«Μέσα σε αυτό, θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, καθώς είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στον κορονοϊό» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης.
Παράλληλα τόνισε «πέρα από την Covid, θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής» τόνισε ο κ. Ζαούτης. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη, η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι βασικός και θα είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΕΟΔΥ».
«Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων» σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, ο ΕΟΔΥ, αλλά και γενικά η δημόσια Υγεία, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας που εκτείνονται σε παγκόσμια κλίμακα.
«Γνωρίζω τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με στόχευση, συνέπεια και συνεργασία θα ανταποκριθούμε σε αυτές», ανέφερε.
Αναφέρθηκε στην δουλειά που έγινε στον ΕΟΔΥ τα προηγούμενα δύο χρόνια, τονίζοντας πως «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες, άλλαξε θετικά η προσέγγιση απέναντι στη δημόσια Υγεία».
«Δουλειά μας είναι τώρα να συνεχίσουμε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση, απαντώντας πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, που όπως αποδεικνύουν στην πράξη, δεν είναι πάντα προβλέψιμες» κατέληξε ο κ. Ζαούτης.
Διαβάστε επίσης:
Πλήρης ελευθερία σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown
Και επισήμως ο Θεοκλής Ζαούτης νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κριστίν Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Νέα άνοδος του πληθωρισμού μέσα στο καλοκαίρι από την αύξηση των τιμών ενέργειας
- ΗΠΑ: Σε υψηλό τετραετίας ο γενικός πληθωρισμός – Άνοδος 6,5% στον ετήσιο πληθωρισμό χονδρικής
- Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Αυτός ειναι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛΑΣ του Τσίπρα
- KPMG: Το 24th CFO Forum στην Ελλάδα συγκέντρωσε 500+ CFOs και περισσότερους από 60 διεθνείς ομιλητές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.