• ΥΓΕΙΑ

    Πλήρης ελευθερία σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown

    • NewsRoom
    Πλήρης ελευθερία σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους - Τέλος τα μίνι lockdown

    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας


    Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που θα τίθενται σε ισχύ αναφορικά με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

    Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται αυτή την ώρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

    Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

    Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ-κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

    Χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα, και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο στους μη εμβολιασμένους ή σε όσους δεν έχουν νοσήσει. Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν. Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Σε μίνι lockdown Σέρρες και Καρδίτσα

    Πώς ελευθερώνονται οι εμβολιασμένοι και τι φάουλ έκανε ο Βορίδης

    «Χτίζεται» το παγκόσμιο φορολογικό σύστημα



    ΣΧΟΛΙΑ