• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SoftBank: Αμοιβές 64 εκατ. δολαρίων σε οκτώ στελέχη μετά από τα κέρδη ρεκόρ

    • Bloomberg

    Masayoshi Son


    Η SoftBank έδειξε για μία ακόμη φορά την προθυμία της να καταβάλει τις υψηλότερες αμοιβές στην Ιαπωνία, καθώς οκτώ κορυφαία στελέχη της εταιρείας χαρτοφυλακίου, κέρδισαν πάνω από 64 εκατ. δολάρια συνολικά πέρυσι, μετά από τα κέρδη ρεκόρ που εμφάνισε.

    Ο Simon Segars, ο οποίος είναι επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου, Arm, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με μισθό 1,88 δισ. γιεν (17 εκατ. δολάρια) κατά την χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε η SoftBank.

    Ο COO, Marcelo Claure, το υψηλότερο αμειβόμενο στέλεχος της προηγούμενης χρήσης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 1,8 δισεκατομμύρια γιεν. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Masayoshi Son μείωσε κατά το ήμισυ την πληρωμή του, στα 100 εκατομμύρια γιεν.

    Softbank International Chief Executive Officer Marcelo Claure Interview
    Marcelo Claure

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη χρονιά, η SoftBank κατάφερε μετά από την εμφάνιση των μεγαλύτερων ζημιών στην ιστορία της, λόγω των λανθασμένων κινήσεων της όπως αυτή στην WeWork, να εμφανίσει ρεκόρ κερδών, καθώς άλλες επενδυτικές της κινήσεις απέδωσαν.

    Η εταιρεία εμφάνισε σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια γιεν καθαρά έσοδα την περασμένη οικονομική χρήση, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από μια σειρά επιτυχημένων αρχικών δημόσιων προσφορών εταιρειών που περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο της Vision Fund, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Coupang και της DoorDash.

    Η μετοχή της SoftBank υπερδιπλασιάστηκε τη συγκεκριμένη περίοδο, χάρη στο πρωτοφανές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 2,5 τρισ. γιεν και στη βελτίωση των προοπτικών της.

    Ο Rajeev Misra, ο οποίος είναι επικεφαλής του Vision Fund, κέρδισε 931 εκατομμύρια γιεν, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν ως βασική αμοιβή.

    Ο Katsunori Sago, ο οποίος παραιτήθηκε στο τέλος του έτους από τη θέση του επικεφαλής στρατηγικής (CSO), κέρδισε 250 εκατομμύρια γιεν.

    O Ronald Fisher, ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Son και απερχόμενος αντιπρόεδρος του Ομίλου SoftBank, κέρδισε 917 εκατομμύρια γιεν.

    Key Speakers At SoftBank World
    Ο δισεκατομμυριούχος Masayoshi Son, πρόεδρος και CEO της SoftBank Group και ο Simon Segars, CEO της ARM Holdings

    Ο Segars, ο οποίος δεν βρέθηκε στην περυσινή λίστα επειδή η αμοιβή του ήταν κάτω από 100 εκατομμύρια γιεν, έλαβε μπόνους 1 δισεκατομμυρίου γιεν και κέρδισε άλλα 700 εκατομμύρια γιεν από αποζημίωση μετοχών.

    Η SoftBank βρίσκεται στο στάδιο της πώλησης της Arm στην Nvidia Corp., αλλά η συμφωνία των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιμετωπίζει μεγάλες αντιξοότητες από τις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο Ken Miyauchi, επικεφαλής της εγχώριας τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης της SoftBank, κέρδισε 635 εκατομμύρια γιεν, ενώ ο CFO, Yoshimitsu Goto κέρδισε 480 εκατομμύρια γιεν.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ