• Big Story

    Σκλαβενίτης: Ρίχνω στην αγορά 320 εκατ. ευρώ. Τι λέει στο mononews κορυφαία πηγή του CEO της μεγάλης εταιρείας

    • NewsRoom
    Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης CEO του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Πανέτοιμος να “ρίξει” το ποσό των 320 εκατ. ευρώ στην αγορά, είναι σύμφωνα με πηγές του mononews.gr, ο Μάκης Σκλαβενίτης με την οριστική υπογραφή της συμφωνίας με τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος, την Παρασκευή το μεσημέρι.

    Κύκλοι του Μάκη Σκλαβενίτη με τους οποίους συνομίλησε το mononews.gr αναφέρουν αποκλειστικά ότι, με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας (δηλαδή από την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας και την υποβολή κατόπιν, του αιτήματος για προσάρτηση στο άρθρο 106β&θ), η πλευρά Σκλαβενίτη είναι έτοιμη έως τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο να εξομαλύνει την κατάσταση διαθέτωντας περίπου 320 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά θα δοθούν στους προμηθευτές έτσι ώστε να τελειώσει μία και καλή η συγκεκριμένη εκκρεμότητα με τα χρέη που άφησε ο Μαρινόπουλος.

    Προμηθευτές μάλιστα επικοινώνησαν με το mononews.gr και δήλωσαν όχι μόνο την ικανοποίησή τους αλλά και την ανακούφισή τους για την έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης. Ανέφεραν χαρατηριστικά ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συμφωνία, έστω και με τα νέα δεδομένα του κουρέματος

    Οι ίδιες πηγές που πρόσκεινται στον CEO της Σκλαβενίτης αναφέρουν ακόμη στο mononews.gr ότι μέσα στις επόμενες 10 μέρες ο επικεφαλής της εταιρείας αναμένεται να διαθέσει περίπου 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοραστούν προϊόντα για τα καταστήματα της Μαρινόπουλος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αγοραστική κίνηση. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πιο σύνθετη καθώς για να γεμίσουν τα καταστήματα το ποσό που χρειάζεται κυμαίνεται μεταξύ 120- 130 εκατ. ευρώ. Ποσό που ο Μάκης Σκλβενίτης θα δίνει σταδιακά, τηρώντας πλήρως τη συμφωνία, σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα.

    goldΜιλώντας στο mononews.gr κύκλοι της διοίκησης του Σκλαβενίτη, τόνισαν για μία ακόμη φορά ότι στόχος είναι να διατηρηθούν όλα τα καταστήματα και όλοι οι υπάλληλοι ανά την Ελλάδα. Η Μαρινόπουλος απασχολούσε περισσότερους από 10.000 εργαζομένους σε 330 καταστήματα ενώ η Σκλαβενίτης 9.000 εργαζόμενους σε 158 καταστήματα, αντίστοιχα. Τα ποσά είναι τεραστια αλλά η πλευρά Σκλαβενίτη όπως έχει πολλάκις τονίσει, έχει σκοπό να διατηρήσει στο ακέραιο όλες τις θέσεις εργασίας και να μην απολύσει κανέναν από τους υπάλλήλους της Μαρινόπουλος.

    Ερωτηθείσα η πηγή που πρόσκειται στο Μάκη Σκλαβενίτη, σχετικά με την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες εκτίμησε ότι θα επέλθει μία ισορροπία εντός του 2017 ή στις αρχές του 2018. Εξάλλου, όπως τονίζουν ίδιες πηγές, η εταιρεία Σκλαβενίτης δεν θα προχωρούσε σε μία τόσο μεγάλη επένδυση όπως είναι αυτή της αγοράς Μαρινόπουλος, εάν δεν είχε υπολογίσει σε αυτή την εξέλιξη.

    Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της Σκλαβενίτης

    Η συμφωνία εξυγίανσης της Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος προβλέπει ότι η εξόφληση του 50% των απαιτήσεων των προμηθευτών, μετά την αποδοχή απομείωσης του υπόλοιπου 50%, θα υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Αυτό ωστόσο, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

    Για να εξοφληθούν αυτά θα χρησιμοποιηθεί, το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 352 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης. Αναλυτικότερα, από αυτό το ποσό, δηλαδή τα 352 εκατ. ευρώ του νέου ομολογιακού, τα 177 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Alpha  Bank, τα 47 εκατ. ευρώ από τη Eurobank, τα 81 εκατ. ευρώ από την Εθνική και τα υπόλοιπα 47 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς.

    Η εταιρεία Σκλαβενίτης από την άλλη, δεσμεύεται ότι θα καταβάλει στη νέα εταιρεία με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου 75 εκατ. ευρώ λίγο πριν την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ethniki-trapeza-sto-sfiri-prosopika-antikimena-tou-al-onasi-mazime-aerostato-tou/78404



    ΣΧΟΛΙΑ