• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ριμπάουντ με κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 610 μονάδες


    Μετά το χθεσινό sell off που προκάλεσε η κρίση ρευστότητας στις αεροπορικές εταιρείες και τις ανησυχίες για την επιδείνωση των κόκκινων δανείων, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ ανακάμπτει σήμερα με κέρδη πάνω από 1,9% στα επίπεδα των 613 μονάδων.

    Με τις συναλλαγές στο ξεκίνημα υποτονικές στα 4,3 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές επιστρέφουν στην Aegean που χθες έχασε σχεδόν 24% και σήμερα ενισχύεται σχεδόν 6,4% στα 4,72 ευρώ.

    Ανοδικά αντιδρά και η μετοχή της Βιοχάλκο που μαζί με τη ΔΕΗ και τον Μυτιληναίο σημειώνουν κέρδη πάνω από 3%.

    Ο τραπεζικός κλάδος αντιδρά με κέρδη 4,5%, με την Alpha και την Εθνική να καταγράφουν άνοδο πάνω από 4% και Eurobank και Πειραιώς πάνω από 5%.

    Πάνω από 2% η αντίδραση για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

    Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, η μετοχή των Πλαστικών Θράκης διαπρέπει με κέρδη 4%.

    Κατά τα άλλα η αγορά αντιδρά ανοδικά σήμερα μετά τις επισημάνσεις του Αμερικανού προέδρου ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας για τον ιό και στη δημιουργία εμβολίου.

    Την ίδια ώρα η Ευρώπη χρηματοδοτεί τις έρευνες με 7,5 δισ. ευρώ, ενώ ενθουσιασμό προκαλεί έρευνα του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης για το πότε θα αρχίσει να φθίνει η πανδημία στον κόσμο.

    Σε ότι δε μας αφορά σήμερα αναμένεται και η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου σχετικά με την νομιμοποίηση της ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    Οι αγορές της Γερμανίας, του Παρισιού, της Μαδρίτης και του Μιλάνο καταγράφουν κέρδη αυτή τη ώρα πάνω από 2%.

    Είναι σημαντικό ότι παρά τις πιέσεις και τις αναταράξεις που υπάρχουν διεθνώς το ελληνικό 10ετές παραμένει σταθερό στα επίπεδα του 2,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ