ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αίτημα της Προανακριτικής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου απέστειλε ο πρόεδρός της, Γιάννης Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.
Το πρωί της Πέμπτης το αίτημα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στην Ολομέλεια. Στη συνεχεία θα τεθούν στη διάθεση των βουλευτών το διαβιβαστικό της Επιτροπής και 4 φάκελοι με καταθέσεις, ώστε να αξιολογηθεί αν προκύπτουν ενδείξεις ενδεχόμενης τέλεσης νέων συναφών αδικημάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να κατατεθεί στην Ολομέλεια συμπληρωματική πρόταση, υπογεγραμμένη από τουλάχιστον 30 βουλευτές.
Η πλειοψηφία εξετάζει να προσθέσει τα αδικήματα της εκβίασης και της απόπειρας δωροληψίας.
Μετά την επίσημη κατάθεση της συμπληρωματικής πρότασης, η Ολομέλεια πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει εντός 15 ημερών. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα η “περιπέτεια” των ΕΛΤΑ»
- ΕΕ: «Ειδικός δίαυλος επικοινωνίας» με την Κίνα για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των σπάνιων γαιών
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- H πρέσβης τον αγαπά κι αυτός αγαπά τη Μύκονο – Ο Olivier Rousteing είπε αντίο στον Balmain μετά από 14 χρόνια στον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή