Την έκδοση νέων ομολογιών με σκοπό – μεταξύ άλλων – την πρόωρη εξόφληση υφιστάμενων που λήγουν τον Οκτώβριο του 2021, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την εταιρεία στους κατόχους των υφισταμένων ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.092,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019. Οι υφιστάμενες ομολογίες έχουν τοκομερίδιο 4,875% και το συνολικό ποσό της έκδοσης ήταν 449.530.000 ευρώ.
Προϋπόθεση για την εξαγορά είναι η επιτυχής έκδοση νέων ομολογιών που ανακοινώθηκε επίσης από τα ΕΛΠΕ.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διακριτική ευχέρεια του Εκδότη
(α) για την εξαγορά των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021 (οι “Υφιστάμενες Ομολογίες”), πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Εξαγοράς που ανακοινώθηκε σήμερα,
(β) για την αποπληρωμή υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεών του και
(γ) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Η έκδοση των Νέων Ομολογιών τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή, κατά την κρίση του Εκδότη, τιμολόγησή τους.
Οι νέες ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Αναφορικά στην πρόθεση έκδοσης των νέων ομολογιών θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
Οι τράπεζες Alpha Bank A.E., Citigroup Global Markets Limited, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., Goldman Sachs International, Nomura International plc, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες (Dealer Managers), ενώ η εταιρεία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Η ΕΕ ενέκρινε το δάνειο 90 δισ. ευρώ – 20ό πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία
- Ρομπέρτα Μέτσολα: Στην Κύπρο την Πέμπτη για την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
- Σοκ στην αγορά αλουμινίου – Έλλειμμα έως 2 εκατ. τόνους λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Reuters: Οι ΗΠΑ αξιοποιούν ουκρανική τεχνολογία κατά των ιρανικών drones – Στη Σαουδική Αραβία το σύστημα Sky Map
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.