ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό δύο δυτών, 60 και 35 ετών, οι οποίοι αγνοούνται στην Κάρπαθο, έπειτα από κατάδυση σε σπηλιά βάθους περίπου 45 μέτρων.
Με καταγωγή από Τσεχία και Ιράν, οι δύο άνδρες πήγαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες και έκτοτε αγνοούνται.
Ακόμη ένας φίλος τους, τσέχικης καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, αναφέρει πως ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.
Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.
Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για να επιχειρήσει για τον εντοπισμό των δυτών.
Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Οι ΗΠΑ αναζητούν παράθυρο ειρήνης – Οι μυστικές επαφές Τραμπ για το τέλος του πολέμου με το Ιράν
- Εμμανουήλ Καραλής: «Αργυρός» με 6,05 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Δένδιας: Επίσκεψη στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.