ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier ΙΙ της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την άντληση έως 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε γράψει πρώτο το mononews στις 9 Ιουλίου, με στόχο να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της.
Η αρχική εκτίμηση για το επιτόκιο τοποθετείται γύρω από το 9% και σημαντικά χαμηλότερα από το επιτόκιο που «πέτυχε» η Τράπεζα Πειραιώς πριν μερικές εβδομάδες σε παρόμοια έκδοση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εφικτό ένα επιτόκιο στην περιοχή του 8,5%.
Το ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης είναι τύπου 10NC5 (δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας), στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.
Goldman Sachs και Morgan Stanley είναι οι συντονιστές της έκδοσης, ενώ bookrunners αναλαμβάνουν από κοινού BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, JP Morgan, μαζί με τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν πετύχαμε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μητσοτάκης για Σαμαρά και Καραμανλή: Η ΝΔ είναι ο μόνος παράγοντας πολιτικής σταθερότητας στη χώρα
- Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το 2027, θέλω να κερδίσω
- Μητσοτάκης: Περήφανος για τη μεταρρύθμιση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
