ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΗΠΑ – ΕΕ: Συμμαχία κατά της εξάρτησης στα κρίσιμα ορυκτά – Η Κίνα «κρατά το κλειδί» για τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα δήλωσε σήμερα ότι η αναπτυξιακή τράπεζα έχει θέσει στόχο να πενταπλασιάσει την δράση της στον τομέα των κρίσιμων ορυκτών μέσα σε πέντε χρόνια, ενώ έχει προσδιορίσει 20 χώρες που μπορούν να συνεργαστούν σε σημαντικά προγράμματα ανάπτυξης των κρίσιμων ορυκτών υλών.
Ο Μπάνγκα αποκάλυψε τον νέο στόχο σε σχόλια του στη σύνοδο των ετήσιων διασκέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Μπανγκόκ.
“Στα κρίσιμα ορυκτά, σχεδιάζουμε να πενταπλασιάσουμε την χρηματοδοτική δράση μας μέσα σε πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Μπάνγκα.
“Αυτή την εβδομάδα ενεργοποιήσαμε τα πρώτα σχέδια δράσης και τις σχετικές δεσμεύσεις με τις συνεργαζόμενες πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης (MDB) για την οργάνωση τοπικών βιομηχανιών, αλλά και για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και της σχετικής παραγόμενης αξίας στις χώρες αυτές”.
Διαβάστε επίσης
Τα νέα υπερόπλα της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής – Περισσότερα φορολογικά έσοδα το 2027
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Euroxx για AKTOR: Το επενδυτικό πλάνο €3 δισ. που αλλάζει τον όμιλο – Νέα τιμή στόχος στα 15,30 ευρώ
- Παπαθανάσης: 5,67 εκατ. από το ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων της Πυροσβεστικής
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θέλουμε πίσω τα κλεμμένα και θα τα πάρουμε» (video)
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σε δοκιμαστική λειτουργία η πρώτη μονάδα παραγωγής βιομεθανίου στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.