ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοίνωση για τους τόκους υπερημερίας που της οφείλει η ΔΕΗ Α.Ε. εξέδωσε η ΑΔΜΗΕ.
Στην ανακοίνωση, o ΑΔΜΗΕ αναφέρει τα εξής:
1. O ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έχει απαίτηση από την ΔΕΗ Α.Ε. για υπερήμερη είσπραξη των Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος της περιόδου 2011-2018 τόκους, ύψους €31,8 εκατ.
2. Το συνολικό ποσό της πρόβλεψης που σχηματίστηκε στις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ Α.Ε. αφορά, κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε τόκους υπερημερίας για εκπρόθεσμες πληρωμές διάφορων λογαριασμών της αγοράς ενέργειας. Από 1η Απριλίου 2019, o ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έπαψε να είναι διαχειριστής των λογαριασμών Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, του Μεσοσταθμικού Μεταβλητού Κόστους Θερμικών Συστημάτων Συμβατικών Σταθμών και του Ειδικού Τέλους Λιγνίτη. Συνεπώς, το ποσό των €109 εκατ. αφορά κατά το μεγαλύτερο μέρος σε οφειλόμενα σχετικά με τους λογαριασμούς της αγοράς, τα οποία δεν διαχειρίζεται πλέον ο ΑΔΜΗΕ, εκτός του ποσού των €14 εκατ.
3. Επισημαίνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ στις οικονομικές του καταστάσεις δεν έχει συμπεριλάβει ως απαίτηση τα εν λόγω ποσά καθώς πρόβλεψη εσόδων δεν επιτρέπεται για λόγους συντηρητικότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγρότες: Αποφάσισαν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα στα μέσα Φεβρουαρίου
- AMD: Η χειρότερη βουτιά από το 2018 για τη μετοχή, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις
- Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή €0,50 ανά μετοχή – Στις 30 Μαρτίου η καταβολή
- Λιβύη: Επιβεβαιώθηκε ότι σκότωσαν τον γιο του Καντάφι που διεκδίκησε την εξουσία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.