Εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας συμμετοχών η οποία θα ελέγχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που είχαν εκφράσει ενστάσεις ζητώντας πρόσθετες εγγυήσεις για το κοινοπρακτικό δάνειο προς την Επιχείρηση με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι συμφωνούν με τη διαδικασία καθώς θα παρασχεθούν πρόσθετες εξασφαλίσεις με την εκχώρηση απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι εταιρικών πελατών ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα το Mononews.gr έγραφε:

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ με θέμα την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, μετά την ολιγόωρη αναβολή που αποφασίστηκε. Η πρόταση για την αναβολή έγινε από τον κοινό εκπρόσωπο του Δημοσίου του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι ελέγχουν συνολικά 51% των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τον ΑΔΜΗΕ επρόκειτο να ληφθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε ύστερα από ενστάσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράλι ανόδου για τη στερλίνα δια…χειρός May

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακρίσεις για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σε διεθνείς πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: PwC: Χάος η ελληνική αγορά ακινήτων λόγω της κρίσης