ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα έξοδο, τη δεύτερη εντός του 2019, πραγματοποιεί σήμερα η Κύπρος, εκδίδοντας δύο ευρωπαϊκά ομόλογα, ένα 5ετες και ένα 30ετές, με το τελευταίο να είναι το πρώτο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο στόχος του κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών είναι η άντληση ποσού μέχρι €1,3 δισεκατομμύρια, που θα χρησιμοποιηθεί για την πρόωρη αποπληρωμή του ρωσικού δανείου (αρχικό ποσό €2,5 δισ ) που εξασφαλίστηκε το 2011 και το τρέχων υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σε €1,57 δισ. Το ποσό που υπολείπεται για την αποπληρωμή του δανείου είτε θα αντληθεί από το αποθεματικό ρευστών διαθεσίμων είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαρβαρέσος: Από 25/4 η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλυβουργική: Ζητά από τη ΔΕΗ… 270 εκατ. ευρώ με προσφυγή στη διαιτησία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: J&P ΑΒΑΞ: Με την ανανεωμένη ονομασία «Άβαξ» από τις 2 Μαΐου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.