ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια σειρά από ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη της αγορά ακινήτου, αντικειμενικής αξίας 280.000 ευρώ, στην περιοχή της Ακρόπολης που πραγματοποίησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το ΣΚΑΪ.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, από τον φορολογικό έλεγχο που ξεκίνησε το 2013 και περαιώθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες σε πολυκατοικία που χτίστηκε κάτω από την Ακρόπολη, προέκυψε ότι η κα. Τουλουπάκη δήλωσε πως αγόρασε το 2008 διαμέρισμα του 4ου ορόφου, έκτασης 110 τ.μ., αντί 280.000 ευρώ.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ακινήτων στην ίδια πολυκατοικία, οι οποίοι ελέγχθηκαν από την εφορία, προχώρησαν σε διορθωτικές δηλώσεις, ανεβάζοντας κατά 50% την άξια των ακινήτων τους σε σχέση με αυτή που είχε δηλωθεί. Ενδεικτικά αναφέρεται διαμέρισμα του 5ου ορόφου, εμβαδού 134 τμ, που με τη διορθωτική δήλωση στην εφορία φθάνει να έχει άξια 697 χιλιάδες ευρώ από 450 χιλιάδες ευρώ.
Πλέον, τίθεται το ερώτημα αν όντως το διαμέρισμα που αγόρασε η κα Τουλουπάκη πωλήθηκε έναντι 280.000 ή σε διπλάσια τιμή (όπως προέκυψε για τα υπόλοιπα διαμερίσματα) αλλά και εάν η κα. Τουλουπάκη δήλωσε την αντικειμενική, αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια καθώς και αν πραγματοποίησε και εκείνη διορθωτική δήλωση, όπως οι γείτονές της, πληρώνοντας τους αναλογούντες φόρους.
Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα εάν ελέγχθηκε από την εφορία όπως συνέβη με τους γείτονές της.
Μέχρι στιγμής η κα Τουλουπάκη δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το ρεπορτάζ του σταθμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τόλκας πέρασε την Καθαρά Δευτέρα στην Βέροια με έξοδα πληρωμένα από το κράτος (έγγραφα)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει ιδέα τι λέει για το Άρθρο 86 ή θέλει να παραπλανήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αίθριος καιρός σήμερα με κατά τόπους ισχυρές βροχές μετά τα προβλήματα στη Θεσσαλία
- Ο Τραμπ λέει πως μπορεί να αλλάξει γνώμη σχετικά με την αποπομπή του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ
- Ο Τραμπ «αδειάζει» τους Ευρωπαίους μεσολαβητές – «Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει μαζί τους, αλλά μαζί μας»
- Για τα μάτια τους μόνο – Η μαύρη σκόνη για το μακιγιάζ από το Ιράν
