ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεμίραμις Παληού: Ρελάνς της Diana Shipping με νέα αυξημένη προσφορά για την Genco – Κορυφώνεται η πίεση για την εξαγορά
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στη ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, δίνει μία βρετανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, αυξάνοντας το μερίδιό της σε αυτήν.
Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), η Hosking Partners, με έδρα το Λονδίνο, διαθέτει πλέον πάνω από 5,3 εκατομμύρια μετοχές της Diana Shipping, δηλαδή το ποσοστό της στην εταιρεία ξεπερνά στο 5% – αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε στη SEC το έγγραφο αυτό, καθώς αποτελεί υποχρέωση για οποιαδήποτε συναλλαγή αυξάνει το μερίδιο ενός επενδυτή σε μία εισηγμένη εταιρεία πάνω από το 5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hosking Partners δε συνηθίζει να επενδύει σε ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά κυρίως σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες λιανικής πώλησης.
Πάντως, το μεγαλύτερο μερίδιο στην Diana Shipping εξακολουθεί να διατηρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Συμεών Παληός, με 24,9 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 23%. Μικρότερα ποσοστά κατέχουν επενδυτικές εταιρείες όπως η Franklin Advisors με 7,4% και η Kopernik Global Investors με 5,7%.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 335,2 εκατομμύρια δολάρια (103,8 εκατομμύρια μετοχές), ενώ η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη με πτώση 0,92%, στα 3,23 δολάρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Σουραβλάς: Μία ακόμα έξυπνη κίνηση από τη Load Line Marine
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αγορές πλοίων αξίας 900 εκατ. δολ. το 2018 από την Costamare
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Μαρτίνος: Με τέσσερα νέα πλοία η Minerva Marine στην αγορά LNG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Σχέδιο τεχνολογικής απεξάρτησης από τις ΗΠΑ σε cloud, AI και ημιαγωγούς
- Goldman Sachs: Το ισχυρό δολάριο ώθησε ξένους θεσμικούς σε πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων
- Γνωστός εφοπλιστής στο στόχαστρο σπείρας «εγκληματικού τουρισμού» – Μπούκαραν στη βίλα του και έκλεψαν 45 ρολόγια αξίας πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ
- Ανδρουλάκης: Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και Τσίπρα – Προτείνει μεταρρύθμιση στους ΟΤΑ σε έξι άξονες

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.