• City Stories

    Η χωριάτικη μακαρονάδα του Άκη – Νόστιμη και γρήγορη (video)

    • NewsRoom


    Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές, ντοματίνια και λουκάνικο; Ο Άκης Πετρετζίκης στο www.akispetretzikis.com μας δείχνει πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε την απόλυτη χωριάτικη μακαρονάδα, εύκολα και γρήγορα.

    Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

    Συστατικά

    • 250 γρ. μακαρόνια Νο 5
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 250 γρ. λουκάνικο
    • 2 κρεμμύδια φρέσκα
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 1 πιπεριά κίτρινη
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • 100 γρ. τοματίνια
    • 30 γρ. ούζο
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 100 γρ. ελιές
    • 50 γρ. κάππαρη
    • θυμάρι
    • ρίγανη
    • 50 γρ. φέτα

    Για το σερβίρισμα

    • 3 φέτες ψωμί
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 50 γρ. φέτα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια που  έχουμε σπάσει σε πολλά κομμάτια. Βράζουμε όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής.
    • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
    • Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
    • Στη συνέχεια, βάζουμε ολόκληρα τα τοματίνια και όταν μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, 2 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, τις ελιές, την κάππαρη και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε καυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.
    • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρίβουμε φέτα πάνω στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.

    Για το σερβίρισμα

    • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε κόψει σε φέτες.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη και από τις δύο πλευρές.
    • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τρίβουμε πάνω στο  ψωμί τη φέτα.
    • Σερβίρουμε την χωριάτικη μακαρονάδα με το ψωμί.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με 4 τυριά από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πιο λαχταριστά μπιφτεκάκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ