• City Stories

    Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά

    • NewsRoom


    Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο γευστικό σουφλέ ζυμαρικών. Ο συνδυασμός των τεσσάρων τυριών δίνει πιπεράτη γεύση από την παρμεζάνα, μαστιχωτή υφή από τη γραβιέρα και απαλή κρεμώδη υφή από το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα. Η μαρέγκα κάνει το σουφλέ αέρινο, φουσκωτό και αφράτο

    Υλικά Συνταγής

    • 400 γραμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση
    • όπως πένες
    • πάκερι
    • ριγκατόνι
    • 2 κ.σ. (50 γραμ.) βούτυρο
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 3 κ.σ. (50 γραμ.) αλεύρι
    • 550 ml φρέσκο γάλα
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • 200 γραμ. τυρί κρέμα
    • 4 κρόκους αυγών χτυπημένους
    • 100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
    • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
    • 4 ασπράδια χτυπημένα
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 125 γραμ. μοτσαρέλα

    Εκτέλεση

    Για το εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπεσαμέλ, λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄. Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.

    Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε στην μπεσαμέλ το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με κουτάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στα ζυμαρικά.

    Προσοχή: Ανακατεύουμε πρώτα 1-2 κουταλιές μαρέγκα και αφού ενωθεί, τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

    Επίσης μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λιωμένο τυρί, καθώς θα σας φανούν χρήσιμα σε αυτή τη συνταγή.

    Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος). Αδειάζουμε όλο το μείγμα σουφλέ στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.

    Σερβίρουμε με ρηχή κουτάλα. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμούμε, π.χ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο, κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλα, μανιτάρια και άλλα.

    Πηγή: www.argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Ταλιατέλες με ζεστή σάλτσα τεσσάρων τυριών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πιο νόστιμη συνταγή: Παστίτσιο σουφλέ του 5λέπτου



    ΣΧΟΛΙΑ