City Stories

Τα πιο λαχταριστά μπιφτεκάκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά από τον Άκη Πετρετζίκη

  • NewsRoom


Δοκιμάστε την πρωτότυπη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα έχετε τα πιο λαχταριστά σπιτικά μπιφτεκάκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά. Ο Άκης μάς δίνει όλα τα υλικά και τον τρόπο να το φτιάξουμε και να εκπλήξουμε τους πάντες.

Συστατικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το σερβίρισμα:

  • πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4.
  • Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους.
  • Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
  • Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μία γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καθώς το κόβουμε στο πιάτο.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαν μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: https://akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά, από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρουφάτο μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φανταστική συνταγή: Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά με τυρί



ΣΧΟΛΙΑ