ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπογράφηκε σήμερα το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel (Ελληνική Εταιρία Χάλυβος) και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του άρθρου 106Β του πτωχευτικού κώδικα, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. Ο επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αμερικανική εταιρεία με συναφή δραστηριότητα.
Η θετική προοπτική για τη Χαλυβουργία της Θεσσαλονίκης είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας κατά τη σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ως σύμβουλος των εκκαθαριστών της εταιρείας για την διαδικασία πώλησης ενεργεί η Deloitte Business Solutions Α.Ε.
Η περιπέτεια της Hellenic Steel είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν την λύση και υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 2190/1920. Την περίοδο εκείνη, ο βασικός της μέτοχος, ILVA Com, τέθηκε σε ειδική διαχείριση από το ιταλικό Δημόσιο, κατόπιν πολύχρονης δικαστικής περιπέτειας λόγω περιβαλλοντικού σκανδάλου στον κόλπο του Τάραντα.
Η Hellenic Steel εξαιρέθηκε, όπως και όλες οι εκτός Ιταλίας μονάδες του Ομίλου, από το σχέδιο διάσωσης. Το χρέος της εταιρείας στη μητρική της ήταν 60 εκατ. ευρώ και οι διαχειριστές που είχε ορίσει το ιταλικό Δημόσιο έδωσαν εντολή να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.
Η Ελληνική Εταιρία Χάλυβος ιδρύθηκε το 1963 με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή προϊόντων έλασης και χαλύβδινων φύλλων, με τον μη επιχρισμένο χάλυβα ψυχρής έλασης ή γαλβανισμένο χάλυβα ψυχρής έλασης και το λευκοσίδηρο ηλεκτρόλυσης να αποτελούν βασικά προϊόντα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Τα επόμενα σήματα από Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς – Πώς μπορούν να υποστηρίξουν νέα αντίδραση της αγοράς
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Καθαρά κέρδη 144,9 εκατ. δολάρια και στόλο 138 πλοία
- Genco: Μέρισμα 0,80 δολαρίων αυξημένο κατά 433% υψηλότερο από το δεύτερο τρίμηνο του 2025
- Ντέμις Χασάμπις : Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας που αναλαμβάνει το τμήμα ΑΙ της Google – Ο ρόλος του στην νέα εποχή της AGI
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.