ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1st Maritime Networking Summit» – Το σημείο συνάντησης των ηγετών της ναυτιλιακής και τεχνολογικής καινοτομίας
Η γαλλική “Le Figaro” δημοσιεύει αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino και στον επιχειρηματία Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος ξεκινώντας από το μηδέν κατασκεύασε το πολύ επιτυχημένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μαζί με γήπεδα γκολφ, συνολικής έκτασης 1.000 εκταρίων, στην γενέτειρά του τη Μεσσηνία, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
«Αυτό το μέρος, λιγότερο γνωστό από τα νησιά των Κυκλάδων, τρεις ώρες από την Αθήνα έχει διατηρήσει ανέπαφη τη γοητεία της προ τριάντα χρόνων Ελλάδας» γράφει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει: Ο Κωνσταντακόπουλος απέκτησε την περιουσία του στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας, ιδρύοντας την εταιρεία Costamare Shipping που συν το χρόνο μετατράπηκε σε γίγαντα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σήμερα είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και διαθέτει 600 πλοία. Στη δεκαετία ’80 ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος επέστρεψε στα πατρικά του μέρη αγοράζοντας σιγά-σιγά τη γη περισσοτέρων από 1300 αγροτών, υποσχόμενος να δώσει δουλειά σε ντόπιους άνδρες και γυναίκες και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους, λόγο τον οποίο τήρησε.

Η εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς στην κατασκευή και λειτουργία του μικρού αυτού οικολογικού παράδεισου, όπως αποκαλεί, του Costa Navarino σε μία έκταση 1.000 εκταρίων. Το Ίδρυμα του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της συζύγου του Κάρμεν, που δημιουργήθηκε το 2011, υποστηρίζει ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και επιθυμία του είναι το μέρος να γίνει ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Το μέρος εισέρχεται σε νέα φάση τώρα με την κατασκευή δύο νέων γηπέδων γκολφ και δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων και ένα πρόγραμμα με βίλες που θα επιτρέψει σε κάποιον να γίνει ιδιοκτήτης μέσα στο συγκρότημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απίστευτη ιστορία με το πρώτο αυτόγραφο του Ρονάλντο σε ένα κοριτσάκι στο Costa Navarino
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο διεθνής Τύπος υμνεί το Costa Navarino
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Το «απίστευτο» deal της Costamare που αλλάζει τα δεδομένα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Καταλύτης Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία
- Γεραπετρίτης: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα ασκούμε στο πεδίο όχι με ρητορεία και αοριστολογίες
- Στουρνάρας: Προτεραιότητα για το 2025 η αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών
- Σχέδιο Νόμου για την Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Μετατροπή της σε Ν.Π.Δ.Δ.
