ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων αφού έλαβε προσφορές αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έκδοση 5 ετούς ομολόγου σε δολάρια.
Αυτό συνεπάγεται ότι η Τουρκία είχε υπερκάλυψη τρεις φορές του ποσού που ζητούσε (2 δισ. δολάρια). Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,5%, ενώ οι σύμβουλοι για την έκδοση ήταν οι Deutsche Bank, Goldman Sachs και Societe Generale.
Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του υπουργού οικονομικών της Τουρκίας « Το 60% του ποσού καλύφτηκε από επενδυτές στις ΗΠΑ, το 23% από την Βρετανία, το 11% από την υπόλοιπη Ευρώπη, 5% από την Τουρκία και το υπόλοιπο 1% αφορούσε επενδυτές από άλλες χώρες ».
Η σημερινή έκδοση 5ετούς ομολόγου είναι η τρίτη για το 2018. Τον Ιανουάριο, έγινε η έκδοση ομολόγου ύψους 2 δισ. δολάρια με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 5,2% και τον Απρίλιο, η δεύτερη έκδοση αφορούσε πάλι ομόλογο ύψους 2 δισ. δολαρίων με απόδοση 6,2%.
Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ: Μνημόνια συνεργασίας Naftogaz με TEΡΝΑ και DP Pumps για έργα ενέργειας και υποδομών ύδατος
- Αραγτσί: Οποιαδήποτε ενέργεια ή παρέμβαση θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία του Ορμούζ
- Τζάκρη: Δεν συμφωνώ με τη συνέντευξη Γεωργιάδη στον Κασσελάκη – Μη χάσει το ΠΑΣΟΚ τέτοιο κελεπούρι, απαντά ο Άδωνις
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας – Απεγκλωβίζονται με κλιμακοστάσιο οι ένοικοι (βίντεο)

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.