ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, μας προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να μαγειρέψουμε τηγανιτό κοτόπουλο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια των 20 γρ.
Για τη μαρινάδα
- 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10 γρ. χυμό λεμόνι
- 60 γρ. σάκε
- 120 γρ. soy sauce
Για το τηγάνι
- Ηλιέλαιο 20 γρ.
- Rice Flour Glutinus (εναλλακτικά, Corn Flour)
Για το σερβίρισμα
- Μαγιονέζα (κατά προτίμηση πικάντικη και ξινή)
- Πρασινάδα της επιλογής μας, με ελαιόλαδο, λεμόνι και αφρίνα.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτήν το κοτόπουλο σε ένα μπoλ για 3 ώρες στο ψυγείο
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, στους 180 C
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο, για να μην είναι μέσα τα υγρά
- Πανάρουμε ελαφρώς με το Rice Flour και τηγανίζουμε σε δόσεις (που να χωράει το τηγάνι μας) για 3-4 λεπτά
- Ξεκουράζουμε κάθε φορά σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το λάδι
- Προσθέτουμε ελάχιστη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρώς
- Σερβίρουμε με τη σαλάτα
Tip 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο στήθος φιλέτο, αν προτιμάμε πιο στεγνό κρέας.
Tip 2: Αφού βάλουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε ελάχιστα έως καθόλου, για να μην πανιάσει το τηγανητό κοτόπουλο.
Tip 3: Οι 3 ώρες είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι 24 ώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εντυπωσιακή Ελληνοϊταλίδα σύζυγος του Σωτήρη Κοντιζά (pics)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο απολαυστική ομελέτα από τον Σωτήρη Κοντιζά του Master Chef (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Alpha Bank, Πειραιώς, LAMDA, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Apple, Amazon, Tesla
- Παναγιώτα Διαμαντή: Πώς το όραμα μιας δασκάλας δίνει «Νέα Ζωή στο Χωριό» και σώζει σχολεία
- Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ρουβίκωνας και οι πέφτουλες
- Ευρωπαϊκό Δικαστήριο & κράτος δικαίου: Γιατί η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς για τις ίδιες παραβιάσεις – Σε ποια θέση βρίσκεται
