Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το ζήτημα του επιδόματος ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου από το ελληνικό δημόσιο. Κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της δίνει το τρίτο μνημόνιο και οι ευνοϊκές διατάξεις νόμου το κράτος της καταβάλει ενοίκιο 12.000 ευρώ το χρόνο για το σπίτι της.
Στο συγκεκριμένο θέμα επανήλθε σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» που αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ∆ηµόσιο για το διαμέρισμα που διαμένει στο Κολωνάκι .
Η αναπληρώτρια υπουργός πέτυχε να λάβει το επίδομα µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον Νοµό Αττικής.
Το θέμα ήλθε στο φως από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που αναφέρει πως η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού κας Αντωνοπούλου υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου που η ίδια προΐσταται.
Την τροποποίηση της επίμαχης διάταξης ζήτησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καλεί «την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Καράογολου (ΝΔ): Να σταματήσει το κράτος να πληρώνει το ενοίκιο της Ράνιας Αντωνοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάβρος κατά Πάγκαλου ο Ντινόπουλος: Τα «αχρεία ψέματα» για τα Ίμια και η «ασχετοσύνη»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Εθνική Τράπεζα: Κέρδη, Allianz και κεφάλαια κρατούν τους ξένους οίκους σε θέση αγοράς
- Γερμανία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα – Αναζητούνται οι δράστες
- ΟΣΕ: Νέο έργο ασφάλειας 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 100 ισόπεδων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο
- Nικόλας Πατέρας: Αύξηση κερδών και ταμειακά διαθέσιμα 230 εκατ. δολ. για την Contships – mononewsTV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.