• Business

    Σε ποιες μετοχές επένδυσε ο διαχειριστής που πέτυχε το 2015 αποδόσεις ρεκόρ


    Θεαματικές αποδόσεις πέτυχε το 2015 ο Gabe Plotkinπρώην διαχειριστής του fund SAC Capital, ο οποίος πέρυσι επένδυσε για πρώτη φορά για το δικό του hedge fund.

    Το Melvin Capital, με κεφάλαια προς διαχείριση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, ολοκλήρωσε τη χρονιά με εντυπωσιακή απόδοση 47%, σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg των hedge funds με μετοχικό κεφάλαιο άνω του 1 δισ. δολαρίων που πέτυχαν τις καλύτερες αποδόσεις.

    Τα ποσοστά αυτά φέρουν το Melvin Capital στη δεύτερη θέση στην κατηγορία του για το 2015, την ώρα που οι αποδόσεις των hedge funds υποχώρησαν κατά μέσο όρο σε ποσοστό 3,64%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hedge Fund Research.

    Οι κυριότερες μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις του Melvin Capital εντοπίζονται στις μετοχές McDonald’s, Dollar Tree, Domino’s Pizza, Royal Caribbean Cruises, Signet Jewelers, Constellation Brands, Lowe’s, Advance Autoparts, Facebook, Visa και Amazon, σύμφωνα με τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του έτους, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

    sac capital

    Άκρως εντυπωσιακή είναι και η εκκίνηση του fund το νέο έτος, έχοντας επιτύχει τον Ιανουάριο απόδοση 2,9%, την ώρα που η μέση απόδοση των hedge funds υποχώρησε κατά 2,76% τον πρώτο μήνα του 2016.

    Ο 37χρονος Plotkin, εργάστηκε ως διαχειριστής χαρτοφυλακίων στη Sigma Capital, θυγατρική της SAC Capital του Steve Cohen, από το 2006 έως το 2014 και διαχειρίζονταν κεφάλαια 1,3 δισ. Δολαρίων, εστιάζοντας τις τοποθετήσεις του σε μετοχές εταιριών καταναλωτικών προϊόντων.

    Ξεκίνησε επίσημα το Melvin Capital, στο οποίο έδωσε το όνομα του παππού του, το Σεπτέμβριο του 2014. Ο πρώην εργοδότης του, Steve Cohen, επένδυσε στη νέα του προσπάθεια 200 εκατ. δολάρια.

    Καλή ήταν η περυσινή χρονιά και για τον Cohen που πέτυχε απόδοση 15,5% στο fund Point72.



    ΣΧΟΛΙΑ