array(0) {
}
        
    
Menu
-0.81%
Τζίρος: 166.75 εκατ.

Optima bank: Τα μεγέθη της τράπεζας που οδήγησαν στην επιτυχία της υπερκάλυψης του ομολόγου κατά 11 φορές

            
Top Stories

Νηρέας – Σελόντα: Τι ζητάνε οι υποψήφιοι επενδυτές από τις τράπεζες

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 23.01.2018
Απίθανο νούμερο: Ενα εκατ. χρυσές λίρες πούλησαν οι Αθηναίοι στα 9 χρόνια της κρίσης!
ΕΠΟΜΕΝΟ • 23.01.2018
Σωτήρης Συρμακέζης: Η «χρυσή μεταγραφή» που τάραξε τα νερά των τραπεζικών κύκλων – Όλο το παρασκήνιο

Την ανάγκη να αναδειχθεί το συντομότερο δυνατό ο νικητής του διαγωνισμού πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα επισημαίνουν κύκλοι των υποψήφιων επενδυτών.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απόφαση δεν πρέπει να αργήσει καθώς η αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και τονίζουν ότι όσο πιο γρήγορα καταλήξει η διαδικασία τόσο το καλύτερο για το μέλλον των δυο εταιρειών.

Θεωρούν μάλιστα ότι η απόφαση των τραπεζών θα πρέπει να εκδοθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, καθώς όπως λένε δεν βλέπουν το λόγο που θα πρέπει να καθυστερήσει περισσότερο απ’ αυτό το διάστημα.

Υπενθυμίζουν ότι ο διαγωνισμός δεν τελειώνει με την ανάδειξη του νικητή, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο σχήμα που θα επικρατήσει και τα πιστωτικά ιδρύματα για να συμφωνηθούν μεταξύ άλλων ο τρόπος που θα ρυθμιστούν τα δάνεια (γύρω στα 300 εκατ. ευρώ), αλλά και η κατεύθυνση που θα έχει το business plan του νέου σχήματος.

Σελόντα
Σελόντα

Να σημειωθεί ότι πέρα από την Amerra Capital που ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεσμευτική προσφορά κατέθεσαν η Diorasis International και η HIG (Harvard Investment Group) αλλά και  τουλάχιστον ένα ακόμη σχήμα από τις Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital και Tinicum που συμμετείχαν στην τελική φάση.

Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είναι μεγάλο, καθώς η έκβασή του θα καθορίσει την επόμενη μέρα όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.

Από την συνένωση των δυο εταιρειών αναμένεται να προκύψει ένα γιγαντιαίο σχήμα που θα διαχειρίζεται πάνω από 80 μονάδες πάχυνσης, θα πραγματοποιεί πωλήσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και θα απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις προσφορές για Νηρέα και Σελόντα – Σε λίγες μέρες ο νικητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σημαίνει η συνένωση Νηρέα και Σελόντα – Γιατί οι τράπεζες «έσπασαν» την πώληση στα δυο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Βαλαχής (Ανδρομέδα) για Νηρέα – Σελόντα: «Έχουμε τα εχέγγυα για να κερδίσουμε τον διαγωνισμό»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sani/Ikos: Με τη σύμφωνη γνώμη της αυτοδιοίκησης προχωρά η επένδυση 400 εκατ. στη Χαλκιδική
Τέλος ο επίμονος πωλητής της Πειραιώς, όλα έτοιμα για Intralot, ο θρίαμβος του Τάνι, οι νέες περιπέτειες του «νταλαβεριτζή Δόκτωρα», η οργή στις Σπέτσες, τι συμβαίνει με τους εφοπλιστές Ιγγλέση, και το dinner party των Khoury
Motor Oil: Σταθερά αναπτυξιακή πορεία- Επενδύσεις 500 εκ. το 2025
Fed: Σε αμηχανία οι αγορές μετά τις αποφάσεις για τα επιτόκια – Τι βλέπουν οι αναλυτές
Νίκος Καραμούζης: Τα επόμενα βήματα μετά το κλείσιμο του πρώτου επενδυτικού κύκλου της SMeRC
Πόσα λεφτά παίρνει ο Απόστολος Βακάκης από τη Jumbo, που για πρώτη φορά στην ιστορία της δίνει bonus σε στελέχη και εργαζόμενους
Η στρατηγική του Νίκου Βαρδινογιάννη πίσω από Bazaar και Yalco – Το νέο στοίχημα της AVE
Νεμπής (OTE): Κατέθεσε πρόταση στην Protergia για στρατηγική συνεργασία
Ξανά στο σφυρί το εντυπωσιακό σπίτι – μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Μαρούσι
Πάουελ: Κανείς δεν είναι σίγουρος για τις δύο μειώσεις επιτοκίων – Περιμένουμε τον αντίκτυπο των δασμών