ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αποτυχία στέφθηκε η πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λάρισας η 35χρονη ορειβάτης που τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων, με τη γυναίκα να παραμένει εγκλωβισμένη στην περιοχή.
Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.
Ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως η γυναίκα παρελήφθη από το ελικόπτερο, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.
Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» και αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το super puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρις Πάπας: Από το οικογενειακό εστιατόριο στη Γερουσία των ΗΠΑ – Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που έγραψε ιστορία
- Φλόριντα: Επανεξελέγησαν οι ομογενείς βουλευτές Μπιλιράκης, Χαριδόπουλος και Πατρώνης
- Ντόναλντ Τραμπ: Έχω την απόλυτη εξουσία. Λέγεται βέτο – Προειδοποίηση στους Δημοκρατικούς
- Μύλος με τα δημοτικά τέλη: Στον αέρα οι προϋπολογισμοί του 2027 – Τι περιμένουν οι δήμοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.