ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε χαμηλό 8ετίας, κάτω από το 5%, υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς η συμφωνία μεταξύ της χώρας και των πιστωτών, όπως και τα θετικά στοιχεία για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, έχουν βελτιώσει αισθητά το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων.
«Σε γενικές γραμμές τα πράγματα σταθεροποιούνται για την Ελλάδα και υπάρχει μια αίσθηση ότι το χειρότερο μέρος της κρίσης έχει περάσει», δήλωσε αναλυτής από την Rabobank στο Λονδίνο. «Παράλληλα, η αγορά κυνηγά τις αποδόσεις και κοιτάζει την περιφέρεια», πρόσθεσε
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλό 8 ετών, γύρω στο 4,8%. Τον Ιούλιο του 2015, η αντίστοιχη απόδοση των 10ετών ομολόγων ξεπερνούσε το 18%.
Σύμφωνα με αναλυτές, η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να ενθαρρύνει την Ελλάδα να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος είναι ο Τρύφων Νάτσης που ετοιμάζεται να επενδύσει πολλά λεφτά στις ελληνικές μετοχές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «τρεις δρόμοι» των τραπεζών για να μειώσουν τα «κόκκινα δάνεια»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καίτη Γαρμπή: Ακύρωσε συναυλίες λόγω προβλήματος υγείας (video)
- Aνήσυχες οι αγορές από Fed και Βρετανία – Συνεχίζεται η βουτιά στο πετρέλαιο παρά τις αντιφατικές δηλώσεις για το Ορμούζ
- Μια καρέκλα, ένα καπέλο, ένα μαχαίρι: Υπάρχοντα αμερικανών προέδρων σε δημοπρασία
- Αγορά ακινήτων: Φρένο στις αγοραπωλησίες τον Απρίλιο – «Ανάσα» από τις οικοδομές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.