• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιος είναι ο Τρύφων Νάτσης που ετοιμάζεται να επενδύσει πολλά λεφτά στις ελληνικές μετοχές 

    • Bloomberg


    Η Brevan Howard Asset Management ετοιμάζει δύο funds τα οποία θα εστιάζουν στην Ελλάδα, στοιχηματίζοντας στην ανάκαμψη μιας οικονομίας που έχει διαλυθεί από σχεδόν μία δεκαετία κρίσης, αναφέρει το Bloomberg (με το οποίο συνεργάζεται το mononews.gr) σε σημερινό του δημοσίευμα. Τα προϊόντα του hedge fund, τα οποία θα επενδύουν σε ακίνητα και μετοχές, θα τα διαχειρίζεται ο ιδρυτικός εταίρος του Brevan Howard, Trifon Natsis, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Πριν από λίγα χρόνια η εταιρεία πούλησε ελληνικά κρατικά ομόλογα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

    Ο Τρύφων Νάτσης είναι ένας Έλληνας millioner ο οποίος μένει στο Λονδίνο. Αγαπάει τα γρήγορα αυτοκίνητα και είναι λάτρης της όπερας. Μάλιστα κάθε χρόνο χορηγεί  παραστάσεις όπερας στο Λονδίνο. 

    Η εταιρεία έχει ήδη πετύχει το μισό του στόχου να αντλήσει περίπου τα $500 εκατ. για τα δύο funds. Μεταξύ των επενδυτών είναι ο Natsis και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής Alan Howard.

    Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από τα διεθνή δάνεια, το ράλι των κυβερνητικών ομολόγων που έχει οδηγήσει τις αποδόσεις στο 10ετές στο χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο πριν τα πακέτα διάσωσης, υπογραμμίζει ότι η εμπιστοσύνη αρχίζει να μετακινείται προς την αυτονομία, σημειώνει το Bloomberg προσθέτοντας ότι ο Natsis δήλωσε πως ελπίζει να το αξιοποιήσει αυτό.

    “Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και ύφεσης που έπληξαν την Ελλάδα, βρισκόμαστε στο σημείο όπου έχουν εξαφανιστεί οι κίνδυνοι από απρόσμενα γεγονότα (tail risks) και η χώρα σταθεροποιείται σε χαμηλή βάση”, αναφέρει. “Περιμένουμε σημαντική αύξηση της ελληνικής οικονομίας και των τιμών των περιουσιακών στοιχείων”.

    Έρχεται …ορμή στις μετοχές

    “Η πιθανή πολιτική μετάβαση τους επόμενους 12 με 18 μήνες θα προσθέσει ορμή και θα ενισχύσει την διαδικασία”, αναφέρει ο Natsis.

    Η ελληνική οικονομία εμφάνισε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δέκα ετών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, αναφέρει το Bloomberg.

    Την Τρίτη, η απόδοση στο 10ετές υποχώρησε στο 4,8% ένα επίπεδο που δεν έχει καταγραφεί από την έκρηξη των χρηματοοικονομικών αναταράξεων που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση και σε τρία διεθνή πακέτα διάσωσης, σχολιάζει το πρακτορείο. Το ράλι των ομολόγων, με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των αποδόσεων από τον Ιούλιο του 2015, ακολούθησε την ανταλλαγή ομολόγων 25,5 δισ. ευρώ καθώς και την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές το Σάββατο.

    “Μετά την πρόσφατη πράξη για την ενίσχυση της ρευστότητας, η ελληνική αγορά έχει σημειώσει ράλι”, αναφέρει ο Λευτέρης Φαρμάκης, macro strategist στην UBS Group AG, προσθέτοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι πιθανό να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι προηγούμενες. Ο ίδιος περιμένει η “ισχύς [των ομολόγων] να επεκταθεί”.

    Η Brevan Howard προσλαμβάνει μια επενδυτική ομάδα στην Αθήνα και σχεδιάζει να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, με τον Natsis να επιβλέπει την ομάδα από το Λονδίνο. Το fund για τις μετοχές θα έχει long προσανατολισμό επενδύοντας σε χαρτοφυλάκιο από έξι έως 10 μετοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ