• ΑΓΟΡΕΣ

    Ξεπερνούν τα €11 δισ. οι προσφορές για το νέο 10ετές – Midswap +140 μ.β. η αναθεωρημένη τιμολόγηση

    Επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

    Επανέκδοση 7ετούς ομολόγου


    Σε επίπεδα άνω των 11 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι προσφορές στο πλαίσιο της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών που άνοιξε το πρωί για την έκδοση του νέου ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στην οποία προχωρά το Δημόσιο σήμερα.

    Οι προσφορές υπερβαίνουν τα 11 δισ. με τον ΟΔΔΗΧ να ανακοινώνει πριν λίγο την αναθεωρημένη τιμολόγηση στο Midswap +140 μ.β., ελαφρώς χαμηλότερα από το αρχικό guidance.  Σίγουρα μιλάμε για μια πιο ακριβή έκδοση σε σχέση με πέρσι που είχε επιτευχθεί ιστορικά χαμηλό κόστος.

    Ωστόσο, φέτος, όπως εκτιμούν αναλυτές οι συνθήκες στις αγορές είναι διαφορετικές καθώς έχει αυξηθεί ευρύτερα το κόστος δανεισμού, στη σκιά του πληθωρισμού, της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και της συνεχιζόμενης πανδημίας, με το ελληνικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς να κινείται το τελευταίο διάστημα στη ζώνη του 1,5%.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα ποιοτικά στοιχεία των επενδυτών που ψηφίζουν σήμερα ελληνικό χρέος, καθώς είναι ένα μεγάλο στοίχημα όχι απλά η υπερκάλυψη της έκδοσης σε ένα λογικό – για τα μέτρα της αγοράς – κόστος, αλλά και η προσέλκυση ποιοτικών χαρτοφυλακίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε το βιβλίο για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου – Στο 1,89% το guidance

    Σε ελεγχόμενη διόρθωση το Ελληνικό Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο: Ο ΟΤΕ συνδέει την επικοινωνία με τις 950 μονάδες, εν αναμονή αποφάσεων στην Ιντρακάτ



    ΣΧΟΛΙΑ