ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωαγορές: Πτωτικό φινάλε τον Οκτώβριο με πιέσεις από την τεχνολογία – Μηνιαία κέρδη άνω του 2% για τον Stoxx 600
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά την αποφασιστική στάση της αμερικανικής FED απέναντι στον πληθωρισμό, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν οι ελπίδες για διπλωματική αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 642,60 μονάδες, καταγράφοντας μία από τις ισχυρότερες ημερήσιες επιδόσεις των τελευταίων δύο μηνών.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,70% στις 25.716,71 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,57% στις 8.186,93 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ξεχώρισε με άνοδο 1,19% στις 10.816,14 μονάδες.
Στον νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,80% στις 52.385,50 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο +1% και τις 19.831,80 μονάδες.
Οι ευρωαγορές έδειξαν να απορροφούν σχετικά ομαλά την πρώτη αύξηση επιτοκίων της Fed από το 2023, καθώς η κίνηση είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην πορεία της νομισματικής πολιτικής και στο κατά πόσο οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος δανεισμού για να περιορίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις από την ενέργεια.
Στήριξη στο κλίμα έδωσαν και οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για πιθανή συμφωνία με το Ιράν και για τερματισμό της πολύμηνης σύγκρουσης, ενώ αναμένονται επαφές του με ηγέτες του Κόλπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 3,75% με ψήφους 6-3, προειδοποιώντας ότι ο πληθωρισμός μπορεί να ξεπεράσει το 4% στις αρχές του 2027 λόγω των ενεργειακών αναταράξεων. Οι επενδυτές αναμένουν πλέον και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα για τη διεθνή νομισματική πολιτική.
Διαβάστε επίσης
United Group: Παρουσίασε τη νέα, τρίτης γενιάς πλατφόρμα τηλεόρασης σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Amazon, Boeing και Tesla
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.