ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές και επειδή η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα των καλπών.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση.
Υποστήριξε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι καλύτερες για τη χώρα, καθώς δεν εγκλωβίζονται σε «παζάρια» που ενδέχεται να περιορίζουν ή να «νερώνουν» την πολιτική βούληση για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.
Ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όποια και αν είναι αυτή, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
«Αν για οποιονδήποτε λόγο πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και εμείς θα σεβαστούμε την κρίση του», ανέφερε.
Σημείωσε ότι σήμερα δεν διαφαίνεται δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία. Έφερε ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, έχει αποκλείσει με εμφατικό τρόπο μια τέτοια συνεργασία.
«Θα πρέπει να ρωτήσετε αυτά τα κόμματα πώς θα κυβερνηθεί η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις εκλογικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι στις εκλογές του 2023 το κόμμα έλαβε περίπου 41%, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν 36% ενώ εκτίμησε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει εφικτός.
Όπως υπογράμμισε, η επιδίωξη της αυτοδυναμίας «δεν υποκρύπτει αλαζονεία», αλλά αποτελεί, κατά την άποψή του, «τη μόνη πολιτική λύση» που μπορεί να διασφαλίσει σταθερή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα.
Ερωτηθείς εκ νέου για τον στόχο της αυτοδυναμίας και για το τι θα πράξει η ΝΔ εάν στις εκλογές εξασφαλίσει ποσοστό χαμηλότερο του 30%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε το βλέμμα στην επόμενη τετραετία, υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές που έρχονται θα είναι μεγάλες.
«Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα αλλάξουν τα πάντα, είτε μιλάμε για γεωπολιτικές εξελίξεις είτε για εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε, «για μένα μια ενδεχόμενη εντολή για νέα τετραετία θα ήταν διαφορετική», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων: «Δεν φοβάμαι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, δεν φοβάμαι τις συγκρούσεις».
«Είμαστε συνεπής παράταξη. Σε ψηφίζει κάποιος για αυτά που θα κάνεις, για να βελτιώσεις τη ζωή του», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης για F-35 στην Τουρκία: «Δεν βλέπω πώς θα ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια»
- Mea culpa Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ και Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Η αυτοκριτική που έκανε
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανονική απάτη και εξαπάτηση» οι υποσχέσεις Τσίπρα
- Μητσοτάκης: Η χώρα έχει πρωθυπουργό – Τζάμπα το rebranding του Αλέξη Τσίπρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.