Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ισχυρή θέση στους κλάδους χάλυβα και ναυπηγικής ανακοίνωσε η Thyssenkrupp, αυξάνοντας το κατώτερο όριο των προβλέψεων για τα κέρδη του έτους, παρά το δύσκολο παγκόσμιο βιομηχανικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένεται να ανέλθουν τουλάχιστον στα 600 εκατομμύρια ευρώ φέτος, από το προηγούμενο ελάχιστο όριο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός.

1

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) της Thyssenkrupp αυξήθηκαν στα 183 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του γ’  τριμήνου.

Αυτό αποδίδεται στην χαλυβουργική μονάδα – η οποία κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη – στην αναδιάρθρωση, τις περικοπές κόστους και το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών.

Τα κέρδη βελτιώθηκαν επίσης στον τομέα εμπορίας υλικών, υποστηριζόμενα από υψηλότερες τιμές και όγκους πωλήσεων.

Η ναυτική της μονάδα κατέγραψε υψηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη EBIT, καθώς τα ναυπηγεία της εργάζονται μέσω παραγγελιών υποβρυχίων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Η εταιρεία αύξησε επίσης το κατώτατο όριο των προβλέψεων για τις καθαρές ζημίες του 2026.

Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες του CEO

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ελαφρώς βελτιωμένες προοπτικές υπογραμμίζουν τις προσπάθειες του CEO Μιγκέλ Έιντζελ Λόπες Μπορέγκο (Miguel Ángel López Borrego, ο οποίος επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την επιχείρηση.

Η Thyssenkrupp συνεχίζει να αντιμετωπίζει υποτονική ζήτηση από τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εξακολουθούν να παράγουν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς και τα αυξημένα έξοδα ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι ο προγραμματισμένος διαχωρισμός του κλάδου χάλυβα, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια δυσκολίες που απορρέουν από το υψηλό κόστος, τη χαμηλή ζήτηση και τις χαμηλές τιμές.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ημέρα κεφαλαιαγοράς στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή απόσχιση, με τη μητρική εταιρεία να διατηρεί ενδεχομένως μειοψηφικό μερίδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

Maersk: «Ούριος άνεμος» για τον κολοσσό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων – Αναβαθμίζει ξανά το guidance

Shein: Υπ’ ατμόν για το μεγάλο ντεμπούτο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ – Στόχος τα $3 δισ.

DeepSeek: Αυξάνει την πίεση στην Anthropic με νέο μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης