• Top Stories

    Δημόσιο: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για την κινητικότητα

    • NewsRoom
    οφειλές


    Ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της κινητικότητας για όλο το Δημόσιο, πλην των Δήμων την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Οι Δήμοι θα εξαιρεθούν προσωρινά γιατί δεν έχουν διαμορφώσει τα νέα τους οργανογράμματα.

    Η σχετική πλατφόρμα θα λειτουργεί για κάθε μόνιμο υπάλληλο και αορίστου χρόνου συμβασιούχο του στενού Δημοσίου – δηλαδή των Υπουργείων – ο οποίος επιθυμεί να αιτηθεί μετάταξη ή απόσπαση σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή φορέα.

    Μέχρι τώρα πάντως, τρία από τα δεκαεπτά Υπουργεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις σχετικές ενέργειες, αναφέρουν πηγές. Ωστόσο μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να τα έχουν ολοκληρώσει, έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι όλων των Υπουργείων (συνολικά 513.000) να μπορούν να συμμετάσχουν στην κινητικότητα, εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις.

    Πολύ πίσω από τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων βρίσκονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο θα “τρέχουν” τρεις κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο. Δεδομένου ότι ο α΄ κύκλος θα “τρέχει” την περίοδο Οκτωβρίου–Δεκεμβρίου 2017 (ή ενδεχομένως μέχρι τον Ιανουάριο του 2018), ο επόμενος κύκλος θα “τρέξει” την περίοδο Φεβρουαρίου /Μαρτίου-Μαίου/Ιουνίου 2018, ενώ ο γ΄ κύκλος της κινητικότητας θα “τρέξει” προς το τέλος του καλοκαιριού –τέλος Φθινοπώρου του ίδιου έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ