ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσιεύθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός των Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 100 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) SIL4, σε κρίσιμα τμήματα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Το έργο περιλαμβάνει την αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών συστημάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέων ΑΣΙΔ, καθώς και την παροχή υπηρεσιών πλήρους συντήρησης και άρσης βλαβών έως τη λήξη της σύμβασης. Παράλληλα, προβλέπεται η ένταξη, προσαρμογή και διασύνδεση των νέων συστημάτων με το σύστημα ETCS, καθώς και οι αναγκαίες δοκιμές, πιστοποιήσεις και διαδικασίες θέσης σε λειτουργία.
Οι παρεμβάσεις αφορούν τις γραμμές Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, Στρυμώνας – Προμαχώνας, Πειραιάς – Πλατύ και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η συνολική διάρκειά της θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, περιλαμβάνοντας περίοδο προμήθειας και εγκατάστασης, καθώς και περίοδο προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης των νέων συστημάτων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Χρήστος Παληός, δήλωσε:
«Η δημοσίευση του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση 100 νέων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση για την ενίσχυση της ασφάλειας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Οι ισόπεδες διαβάσεις είναι κρίσιμα σημεία επαφής του σιδηροδρόμου με την καθημερινή ζωή των πολιτών. Με την αντικατάσταση παλαιών συστημάτων, την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού SIL4, τη διασύνδεση με το ETCS, καθώς και την πρόβλεψη πλήρους συντήρησης και άρσης βλαβών, κάνουμε ένα ακόμη στοχευμένο βήμα προς έναν σιδηρόδρομο πιο ασφαλή, πιο αξιόπιστο και πιο σύγχρονο».
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Σιδηροδρόμων Ελλάδος εδώ
Διαβάστε επίσης:
Intel: Ο Lip Bu Tan επενδύει στις σχέσεις του με τη Silicon Valley για το μεγαλύτερο comeback της
Ποσειδώνια 2026: Την Δευτέρα 1 Ιουνίου το 10ο Capital Link Maritime Leaders Summit
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.