Σε μία μέρα νευρική για τις ευρωπαϊκές αγορές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) βγαίνουν αγοραστές και οδηγούν τον γενικό δείκτη στις 2.145 μονάδες και με άνοδο 1,3%. Κι αυτό πριν καν βγει η πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Νέα αντίδραση για την Allwyn, στα 14,87 ευρώ και κέρδη 2,13% αυτή την ώρα, ενώ ακολουθεί η Cener με κέρδη 1,95%, στα 19,86.

1

Αντίδραση βγάζει και η Μετλέν που ξεκίνησε πτωτικά, με κέρδη 1%, με κίνηση πάνω από τα 34 ευρώ.

Στα 3,40 ευρώ μετοχή της Άλφα και άνοδος 1,28%, με +3% η Εθνική και +3% η Eurobank και 2% η αντίδραση της Πειραιώς.

Ανοδικά επίσης, 8% η Aegean, 1,57% η Βιοχάλκο, σε κέρδη περνάει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,66% η ΔΕΗ, στα 19 ευρώ, 1,15% η Coca Cola, στα 49,20 ευρώ, με 1,64% η ΕΥΔΑΠ στα 9,30 ευρώ, ενώ από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η Lavipharm λόγω προσδοκιών για EBITDA 20 εκατ. Ευρώ φέτος. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαγορά.

Με +10% η Alpha Trust μετά την εξαγορά από την Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης:

OpenAI κατά Έλον Μασκ: Κλιμακώνεται η σύγκρουση λίγο πριν τη μεγάλη δίκη – «Απειλείται το μέλλον της AI»

Ευρώπη Holdings: Στις 21/7 η αποκοπή μερίσματος και στις 28/7 η καταβολή του

Pershing Square (Μπιλ Άκμαν): Προσφέρει 9,4 δισ. ευρώ και μετοχές για την εξαγορά της Universal Music Group