ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Τα ξεχωριστά μεγέθη της ΜΟΗ, οι φήμες για έκτακτες εισφορές και ο… Νίκος Ανδρουλάκης!
Μηδενίστηκαν οι εισαγωγές αργού της Motor Oil από το Ιράκ, είπε σήμερα μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με του αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης. Όπως είπε η εταιρεία ξέρει να προσαρμόζεται στις συνθήκες και έχει ήδη καταφέρει να αλλάξει προμηθευτές με αποτέλεσμα το Ιράκ ενώ προμήθευε το 2025 το 74% του αργού στη Μότορ Οιλ σήμερα όλη αυτή η ποσότητα να έχει αντικατασταθεί με παραγωγούς από άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Βόρεια Θάλασσα από διεθνείς εταιρείες, συν φορτία από το Σόχο και το Κιρκούκ, τα οποία έρχονται μέσω του αγωγού στη Μεσόγειο.
Πλέον όπως είπε, είναι ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα από αυτό ήταν πριν, κάτι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η εταιρεία, καταφέρνει να προσαρμοστεί σε ό,τι συμβαίνει. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ποσότητες μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα 2 φορτία αργού έχουν κολλήσει στην περιοχή του Περσικού, κάτι που επηρεάζει το λειτουργικό κεφάλαιο της εταιρείας και θα φανεί στο δεύτερο τρίμηνο. Όπως είπε η ζήτηση δεν έχει επηρεαστεί και παραμένει ισχυρή.
Αποτελέσματα
Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil παρουσίασε υπερδιπλάσια κέρδη το 2025. Παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, η εταιρεία κατόρθωσε να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία της, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 650,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 126% σε σχέση με το 2024, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 827 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 29%.
H υψηλή κερδοφορία αντανακλάται και στη μερισματική της πολιτική και για το 2025 προτείνει μέρισμα 1,75 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που αντανακλά τη σταθερή της κερδοφορία και την πρόθεση επιστροφής αξίας στους μετόχους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Φιλοϊρανοί χάκερς διέγραψαν δεδομένα από 50 μικρές επιχειρήσεις και παραβίασαν κάμερες ασφαλείας
- Γαλλία: Έρευνα στα γραφεία της Edmond de Rothschild για διασυνδέσεις με τον Έπσταϊν – Στο επίκεντρο πρώην στέλεχος
- Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και Alpha Finance ειδικοί διαπραγματευτές επι των μετοχών της Prodea
- Πιερρακάκης: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.