Η επίσημη εμφάνιση των χρωμάτων έγινε στο Μπαχρέιν, καθώς η ομάδα ανήκει στην Mumtalakat (Bahrain Mumtalakat Holding Company) δηλαδή το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν.
Ιστορικά, όταν κερδίζει ένα πρωτάθλημα, η McLaren μεταφέρει τα χρώματα στην επόμενη σεζόν. Μετά την κατάκτηση του νταμπλ το 2025, η εμφάνιση του 2026 συνεχίζει αυτή την παράδοση, χρησιμοποιώντας την εμβληματική χρωματική παλέτα papaya μαζί με εντυπωσιακό ανθρακί και μικρές πινελιές teal. Αυτή η σχεδιαστική γλώσσα μεταφέρεται επίσης στις στολές των οδηγών, όπου ο Λάντο και ο Όσκαρ θα φορούν μια στολή με πορτοκαλί μπροστινό μέρος και ανθρακί πίσω μέρος, αναδεικνύοντας τους αριθμούς των οδηγών 1 και 81 στα χρώματα της ομάδας.

Η ομάδα συνεχίζει να υποστηρίζεται από μερικά από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως. Η εκπροσώπηση πολλών από αυτούς στην εμφάνιση υπογραμμίζει τον βασικό ρόλο που παίζουν στην ικανότητα της McLaren Mastercard F1 Team να αγωνίζεται. Η MCL40 έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα στο πρόσφατο shakedown της Βαρκελώνης. Είναι σχεδιασμένη με βάση τους νέους κανονισμούς. Η επίσημη εμφάνιση θα χρησιμοποιηθεί στην πίστα αύριο για κινηματογράφηση, πριν από το πρώτο τεστ του Μπαχρέιν, που ξεκινά μεθαύριο.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ζαν Μπράουν τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την εμφάνιση του διεκδικητή μας για το 2026 από το δεύτερο σπίτι μας, το Μπαχρέιν. Το εμβληματικό papaya διατηρείται στην MCL40 καθώς είναι παράδοσή μας να μεταφέρουμε τις εμφανίσεις που κέρδισαν πρωτάθλημα στην επόμενη σεζόν. Η αγωνιστική απόδοση βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο του σχεδιασμού, έχουμε εξισορροπήσει τις αεροδυναμικές παραμέτρους για να δημιουργήσουμε αυτόν τον εντυπωσιακό ανταγωνιστή του 2026. Ευχαριστούμε όλους τους αφοσιωμένους μετόχους και συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους απλά δεν θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε, τους οπαδούς μας για τη συνεχή υποστήριξή τους και την ομάδα των ανθρώπων μας που εργάστηκαν ακούραστα για να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο στη συναρπαστική νέα εποχή της F1. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα το δούμε να χτυπάει την πίστα».

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής Αντρέα Στέλα, συμπλήρωσε: «Είναι φανταστικό να αποκαλύπτουμε την εμφάνιση για τον διεκδικητή μας του 2026, την MCL40, καθώς φτάνουμε σε ένα σημαντικό ορόσημο πριν ξεκινήσουμε τους αγώνες φέτος. Το 2026 σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή κανονισμών. Πηγαίνουμε επίσης στη σεζόν ως μη εργοστασιακή ομάδα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέντε κορυφαίους κατασκευαστές που όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ολόκληρο το grid επανεκκινεί από το μηδέν και τα προηγούμενα επιτεύγματά μας δεν μετρούν σε τίποτα. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη δημιουργία των συνθηκών για επιτυχία καθώς προσεγγίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση μας μέχρι σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε».

Ο Λάντο Νόρις, πλέον θα αγωνίζεται με το Νο1, όντας παγκόσμιος πρωταθλητής: «Ο σχεδιασμός φαίνεται υπέροχος και είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να αγωνίζομαι στα χρώματα που ήταν μέρος της τεράστιας επιτυχίας μας πέρυσι. Το να κερδίσω το πρωτάθλημα με την ομάδα ήταν απίστευτο. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές και θα δούμε τι μπορούμε να επιτύχουμε σε αυτή τη νέα εποχή της F1. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα». Ο έτερος οδηγός της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι συμπλήρωσε: «Η νέα εμφάνιση στην MCL40 μας φαίνεται εξαιρετική, και είναι υπέροχο που μεταφέραμε τον σχεδιασμό μας από το 2025. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας με τους νέους κανονισμούς, αλλά έρχομαι σε αυτή τη χρονιά έτοιμος να αντιμετωπίσω αυτή τη νέα εποχή της F1 κατά πρόσωπο. Έχω πάρει πολλά καλά μαθήματα από πέρυσι, οπότε νιώθω πιο δυνατός από ποτέ και ανυπομονώ να δω τι μπορώ να πετύχω φέτος».

Διαβάστε επίσης
F1: Ιδού το πρώτο μονοθέσιο της Cadillac
F1: Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους νέους κανονισμούς του 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προκλητικός Φιντάν: Ο Δένδιας λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης
- Ιταλία: Αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για δολιοφθορά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πρώτη μέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Wall Street: Νέο ρεκόρ ο Dow Jones, συνέχισαν την ανάκαμψη οι τεχνολογικές μετοχές
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τη σύσταση των ΗΠΑ προς τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ να αποφεύγουν το Ιράν
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Οι εξαγορές του Μυλωνά, το νέο στοίχημα του Μυτιληναίου, ΓΕΚ και ΜΟΗ στον MSCI, τι κάνουν Λάτση και Χατζηπατέρας, ο ανασχηματισμός και το μήνυμα του ΚΜ, η Όλγα Κ. στο θέατρο με Jaguar και το νέο ξενοδοχείο του Πανά