Από την περασμένη Παρασκευή που ολοκληρώθηκε η “μέτρηση” του MSCI ως προς το ποιες μετοχές πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στον δείκτη Greece Emerging Markets έχει ξεκινήσει η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα πρώτα δέκα λεπτά από την έναρξη των συναλλαγών, ο τζίρος προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα το profit taking συνεχίζεται μετά τα κέρδη 9,1% και 30% για μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίηση και πάνω από 25% για τις τράπεζες.

1

Αν κάτι ανησυχεί τις αγορές είναι το ενδεχόμενο φούσκας στην τεχνητή νοημοσύνη και τις εταιρείες που την προάγουν, καθώς επίσης, το ενδεχόμενο χτυπήματος των ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν οι εκρήξεις σε πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας το περασμένο Σαββατοκύριακο αποτελούν προάγγελο εξελίξεων.

Στις 2304 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. αυτή την ώρα με απώλειες 0,46%, με τις στηρίξεις να βγαίνουν περί τις 2290 μονάδες σε πρώτη φάση και στην πορεία στις 2250 μονάδες.

Πτώση 1,28% για την Κύπρου, στα 9,22 ευρώ, με την Άλφα να συσσωρεύει στα 4,02, την ΕΤΕ να διορθώνει στα 14,87, την Eurobank στα 4,11 ευρώ, ενώ στην Πειραιώς, μετά τα κέρδη άνω του 25% τον Ιανουάριο βγαίνει profit taking με την μετοχή να πιέζεται 1,57%, στα 8,37 ευρώ. Κανείς δεν λέει στην αγορά πάντως, ότι η άνοδος θα πρέπει να είναι… μονορούφι.

Πτώση 2,89% για την Cener, 2% για την Μετλέν, 1,23% για την Τιτάν, 1,19% η Άβαξ, 1,63% o AΔΜΗΕ στα όρια των 3 ευρώ, 1,60% η Aegean, 1,40% η ΔΕΗ, 1,20% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,94% η ΕΛΧΑ. Από την ζώνη των 17,10 ευρώ θέλει να ξεφύγει ο ΟΠΑΠ, καθώς πλησιάζει η 9η Φεβρουαρίου για την ανταλλαγή των μετοχών, ανοδικά, επίσης και η Coca Cola στα 46,22 ευρώ, ενώ σε θετικό πρόσημο και τα ΕΛΠΕ στα 9,12 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Αγόρασε 701.000 ίδιες μετοχές έναντι 2,83 εκατ. ευρώ

Χρυσός και ασήμι σε ελεύθερη πτώση – Απώλειες και στις μετοχές

Eurobank: Νέα αγορά μετοχών ύψους 7,4 εκ. ευρώ