ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Deal εν μέσω πολέμου στις χρηματιστηριακές, come back για Τιτάν, ιστορικό υψηλό η ΜΟΗ και 18 ετών τα ΕΛΠΕ
Σε μια αγορά που κινείται με εμφανή νευρικότητα γύρω από τις 2.088 μονάδες, ο ΟΠΑΠ δείχνει να συγκεντρώνει εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η τροποποίηση της συμφωνίας από την Allwyn, με την απόσυρση των προνομιούχων μετοχών από τη συγχώνευση, αίρει έναν βασικό προβληματισμό που είχε τεθεί από αναλυτές και θεσμικούς και αποκαθιστά την επενδυτική ορατότητα του τίτλου. Η μετοχή επιστρέφει στην περιοχή των 18,50 ευρώ, με ήπια άνοδο της τάξης του 0,6%.
Στο προσκήνιο περνά και η Lamda Development, η οποία αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Σύμφωνα με την Eurobank Equities, τα EBITDA του τριμήνου εκτιμώνται στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να φτάσουν τα 115 εκατ. ευρώ. Η εσωτερική αξία της μετοχής τοποθετείται στα 9,25 ευρώ, στοιχείο που διατηρεί ενεργό το ενδιαφέρον της αγοράς.
Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο μικροσκόπιο, καθώς η κυβερνητική παρέμβαση για τη ρύθμιση των δανείων σε ελβετικό φράγκο προσθέτει έναν ακόμη καταλύτη στον κλάδο. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης λόγω της διαδικασίας reverse merger.
Στην υπόλοιπη αγορά, η ΔΕΗ κινείται στα 18,11 ευρώ, η Βιοχάλκο παραμένει αμετάβλητη στα 12 ευρώ, ενώ η ΕΛΧΑ συνεχίζει την ανοδική της κίνηση με κέρδη 1,5%, στα 3,96 ευρώ, δείχνοντας διάθεση να δοκιμάσει εκ νέου την περιοχή των 4 ευρώ.
Ανοδική αντίδραση καταγράφει και η Metlen, στα 41,54 ευρώ, με την Άβαξ να ακολουθεί με άνοδο 1,7% στα 2,72 ευρώ. Από τον τραπεζικό χώρο, η Optima εμφανίζει κέρδη 1,5% στα 7,90 ευρώ, η Alpha Bank κινείται στα 3,42 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα στα 13,18 ευρώ. Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η Eurobank, η οποία υποχωρεί στα 3,43 ευρώ, στον απόηχο και του μεγάλου πακέτου που διακινήθηκε χθες και αντιστοιχούσε σε περίπου 1,5% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Διαβάστε επίσης
Προϋπολογισμός 2026: Στα €65 δισ. τα έσοδα από φόρους στο 11μηνο – Πρωτογενές πλεόνασμα 12,6 δισ.
EETT: Ανάλυση της ελληνικής αγοράς κινητών επικοινωνιών για το 2024 – Πώς συγκρίνεται με άλλα κράτη
Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΕΧΑΕ, Εθνική Τράπεζα, Fourlis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο: Ανεπαρκή τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα
- Κυρανάκης: Υπάρχουν υποδομές για ηλεκτροκίνηση – Παρεμβάσεις για την κάλυψη των αυξημένων μετακινήσεων τουριστών
- ΟΔΔΗΧ: Έρχεται νέα πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου δανείου ύψους 7 δισ.
- Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.