«Σταματήστε εδώ και τώρα να ναυτολογείτε νέους από δημόσιες, ιδιωτικές σχολές και λύκεια σε εξειδικευμένες θέσεις ευθύνης – ειδικότητες. Οι εφοπλιστές και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν πρέπει να παίζουν κορώνα – γράμματα την ζωή των νεοεισερχομένων στα καράβια».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, επισημαίνει ότι ο «τραγικός και φρικτός θάνατος του 20χρονου Αναστάση στην υδατοστεγή θύρα του μηχανοστασίου στο «BLUE STAR CHIOS» έφερε στην επιφάνεια ένα αμαρτωλό καθεστώς που έχουν εγκαινιάσει Ναυτιλιακές εταιρείες – ΥΕΝ – Λιμενικές αρχές και αφορά νέα παιδιά που εισέρχονται στο ναυτικό επάγγελμα, τους οποίους ναυτολογούν σε ειδικότητες όπως είναι Ναυτόπαιδα και Καθαριστή στο μηχανοστάσιο, που είναι θεσμοθετημένες σε θέση ευθύνης με συγκεκριμένα καθήκοντα που ορίζονται στην Ναυτική νομοθεσία».

1

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε:

«Αυτό συμβαίνει διότι οι εφοπλιστικές εταιρείες καλύπτουν με τους νέους εκπαιδευόμενους άλλες ειδικότητες νεοεισερχομένων που ανήκουν στην οργανική σύνθεση των πλοίων.

Με τον τρόπο αυτό καταργούν ντε φάκτο τον Ναυτόπαιδα και τον Καθαριστή και τους αντικαθιστούν χρησιμοποιώντας εκπαιδευόμενους στα καθήκοντα των ελλειπόντων ειδικοτήτων.

Όλα αυτά τα νέα παιδιά πρέπει να ναυτολογούνται αποκλειστικά και μόνο σε θέσεις δοκίμων Πλοιάρχων και Μηχανικών».

 

Διαβάστε επίσης 

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 7,15 εκατ. δολάρια

Capital Containers Ship (Βαγγέλης Μαρινάκης): Ναυπηγεί 19 πλοία κοντέινερ αξίας 1 δισ. δολαρίων

Ωνάσης: Πώς ο φτωχός πρόσφυγας έγινε ο κορυφαίος deal maker που προσκυνούσαν βασιλιάδες