Όπως ίσως γνωρίζετε το πρόβλημα στο φετινό μονοθέσιο της Ferrari έγκειται στο περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων. Είναι υπερβολικά λεπτό με αποτέλεσμα υπό υψηλό φορτίο (πάνω από τα 230km/h) να στρεβλώνει. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για το θέμα.
Καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να το ενισχύσουν, προσπαθούν να μεταβάλλουν την κατανομή του φορτίου που ασκείται πάνω του.
Έτσι άλλαξαν τη διαμόρφωση του πατώματος, τη μορφή της πίσω πτέρυγας και τώρα τη γεωμετρία της πίσω ανάρτησης μειώνοντας την περιεχόμενη γωνία του πάνω ψαλιδιού. Όλα αυτά έχουν ένα και μόνο στόχο: Να μετατοπίσουν το φορτίο ώστε να μην παραμορφώνεται το περίβλημα του κιβωτίου.
Αν τα καταφέρουν χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή στην φθορά των ελαστικών τότε η SF – 25 θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το σύνολο της δυναμικής της στο οποίο πιστεύει τόσο ο επικεφαλής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ όσο και οι δυο οδηγοί.
Οι κόκκινοι έκαναν δοκιμές στο Μουτζέλο χτες, στο πλαίσιο του δεύτερου τηλεοπτικού γυρίσματος που δικαιούται κάθε ομάδα μέσα στη σεζόν. Εκεί βρέθηκαν και οι δυο οδηγοί πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου και στα 200km που επιτρέπονται δοκίμασαν την νέα γεωμετρία της ανάρτησης.
Οι κόκκινοι αξιολόγησαν διαφορετικά set –up προσπαθώντας να διαπιστώσουν μεταβολές στην αεροδυναμική απόδοση και αν το μονοθέσιο διατηρούσε την κατώτατη απαιτούμενη απόσταση από το έδαφος. Στο Σπα την άλλη Κυριακή 27/7 θα μάθουμε και εμείς αν όντως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή η αλλαγή.
Διαβάστε επίσης:
Υβριδικό Renault Captur E-Tech 160
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αυτή είναι η επιστολή προς την EuroLeague για την έδρα του Final-4 του 2026»
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Κωνσταντίνος Λάμπρου
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τους ψαράδες για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους
- Νοσοκομείο «Ελπίς»: Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό από μπαλκόνι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Γιάννης Αλαφούζος: Πλοίο της Kyklades Maritime είναι το πρώτο τάνκερ που φόρτωσε πετρέλαιο από το λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία
Γιατί ειναι happy στο ΜΜ με τον Πανάρα, oι άγριοι τραπεζίτες, η Metlen στον FTSE100, τι συμβαίνει στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΠΑΠ τα Λαχεία, η κίνηση Βαφειά, το ράλι της AKTΟR και τα 600 εκατ. του Πατέρα

Πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα ηγηθεί της ΝΔ, οι ανόητοι των μετοχών, η δύναμη της AKTOR και του Εξάρχου, η αξιοπιστία της ΑΕΜ, ο Λύκος και ο Πινόκιο, η ανασφαλής της Novo Nordisk και ο γύπας φαρμακοβιομήχανος
