Με τρεις εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, σε Λάρισα (18/6), Άμφισσα (19/6) και Αθήνα (23/6), ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας οδικής ασφάλειας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τίτλο «Μειώστε Ταχύτητα».
Η τελευταία στάση έγινε στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού, με τη συμμετοχή πολιτών, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η σημασία της πρωτοβουλίας αναδείχθηκε και από σχετική δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τις εν λόγω εκδηλώσεις: «Όταν μιλάμε για οδική ασφάλεια, δεν μιλάμε για στατιστικές ή νόμους. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Για συνήθειες, για ευθύνες, για επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα πίσω από το τιμόνι. Αυτή η προσπάθεια με σύνθημα “Μειώστε Ταχύτητα” ξεκίνησε με έναν στόχο: να ενώσει τον αθλητισμό, την πολιτεία και την κοινωνία γύρω από ένα μήνυμα ζωής».
Όπως και στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις – στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Μαμάκου και στην αντίστοιχη της Άμφισσας- αναδείχθηκαν οι συμπεριφορές που βρίσκονται πίσω από τα περισσότερα τροχαία: υπερβολική ταχύτητα, απόσπαση προσοχής, χρήση κινητού, μη χρήση ζώνης ή κράνους, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και κόπωση, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από το κοινό.
@mononews.gr #AcropolisRally #rallyofgods #rallyofgods2025 #rally #ekoacropolisrally #ekoacropolisrally2025 #takispornarakis #pournarakis #news #greece #ελλαδα #ΕΚΟΡάλλυΑκρόπολις #οδικήασφαλεια #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – mononews.gr
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ή έστω να αναρωτηθούν: «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;». Η ερώτηση αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα συζήτησης, την οποία συντόνισαν οι Τάκης Πουρναράκης και Νίκος Τσάδαρης από την πλευρά της Motorsport Greece, έχοντας πλάι τους τον Κωνσταντίνο Μαρκουίζο (Ιαβέρης), εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής.
Η καμπάνια «Μειώστε Ταχύτητα» εστιάζει στο νέο όριο των 30km/h εντός πόλης, το οποίο, όπως τεκμηριώνεται διεθνώς, πενταπλασιάζει τις πιθανότητες επιβίωσης για έναν πεζό σε περίπτωση σύγκρουσης, σε σύγκριση με ταχύτητα 50km/h.
Οι δράσεις οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησαν το 2021, με την επιστροφή του Αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA.
Σήμερα, με την υποστήριξη της ΕΚΟ και υπό την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, και φυσικά με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εκστρατεία αποκτά νέα δυναμική και λόγο δημόσιο.
Η καμπάνια «Μειώστε Ταχύτητα» αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – ως μια συνεχής υπενθύμιση ότι η οδηγική μας συμπεριφορά αφορά ζωές, όχι απλώς διαδρομές.
Διαβάστε επίσης:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Προ των πυλών (video)
Η ΕΚΟ Μεγάλος Χορηγός & Χορηγός Ονόματος του Ράλλυ Ακρόπολις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα στη Λιβύη πως δεν αποδεχόμαστε ως Ευρώπη κανένα τέτοιο τετελεσμένο
- Da Paolino: Η εκπληκτική ιστορία του λεμονόκηπου που πήγαινε ο Νιάρχος – Εκεί που Γιάννης και Δήμητρα Κούστα θα βαφτίσουν το γιο τους
- Ελληνικό: Ρήτρες ως 5 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Lamda Development αν καθυστερήσει ο Riviera Tower
- Morgan Stanley και J.P. Morgan για Metlen: Η μεταφορά στο Λονδίνο δίνει ώθηση στη μετοχή

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Οικογένεια Λάτση: Αγόρασε το 51,04% της εισηγμένης στο Nasdaq EuroHoldings του Αριστείδη Πίττα με 12,90 δολάρια ανά μετοχή
Latsco Shipping (Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης): Παρήγγειλε δύο πλοία containerships στην Κίνα αξίας 62 εκατ. δολαρίων

Τα σαγηνευτικά μερίσματα (ΓΕΚ κ.λπ.), ποιος εξπέρ αγοράζει ΕΛΠΕ, γιατί «σφάζονται» Σταθόπουλος – Σόλακ, ο κος Πόρτας ώχετο απιών, το νέο deal των Λαιμών, η υπόσχεση του Στάσση, το sprint Εξάρχου και οι Coustas στο Capri
