Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη τα μεγάλά χρηματιστήρια της Ευρώπης, ακολουθώντας τις χθεσινές απώλειες της Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες -0,04% στις 553,82 μονάδες, υπό το βάρος του -10,6% της βρετανικής JD Sports Fashion καθώς η εταιρεία δεν έκρυψε πως παραμένει επιφυλακτική ως προς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη για αυτή αγορά των ΗΠΑ.

1

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του πανευρωπαϊκού δείκτη σημείωσαν οι  Konecranes (4,14%) και Orion (4,09%).

H JD Sports επηρέασε και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ οι επενδυτές στη Βρετανία άκουσαν και τα στοιχεία του πληθωρισμού να είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο, στο 3,5%. Πάντως, ο FTSE 100 κατάφερε τελικά να κρατηθεί οριακά σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στις 8.786,46 μονάδες με άνοδο 0,06%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας στις 24.122,40 μονάδες με κέρδη 0,36% ενώ αντίθετα ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,4% στις 7.910,49 μονάδες.

Στην Ιταλία, οριακά σε θετικό έδαφος έκλεισε ο FTSE MIB, στις 40.551,22 μονάδες με κέρδη 0,07% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,11% στις 14.307,60 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, η Marks & Spencer έκλεισε στο +1,93%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 22% στα κέρδη προ φόρων στο τρίμηνο. Η εταιρεία πάντως ανακοίνωσε πως πρόσφατη κυβερνοεπίθεση θα της κοστίσει περίπου 300 εκατ. λίρες σε λειτουργικά κέρδη.

Διαβάστε επίσης

ΤΙΤΑΝ: Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό της Fidelity Management & Research

Bitcoin: Νέα υψηλά εν όψη θέσπισης ρυθμιστικών κανονισμών στις ΗΠΑ

Μασκ: Θα συμμετέχει μαζί με Νοτιοαφρικανούς παίχτες του γκολφ στη συνάντηση Τραμπ – Ραμαφόσα