Τα Πολεμικά μας Μουσεία αποτελούν πολύτιμη Κιβωτό της εθνικής συλλογικής μνήμης. Αυτό τόνισε με ανάρτηση στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», συνέχισε ο κ. Δένδιας, «σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από άλλα κράτη. Στην κατεύθυνση αυτή υπογράφηκε ήδη Μνημόνιο Συνεργασίας με τα Imperial War Museums του Ηνωμένου Βασιλείου».

1

«Στόχος μας η σύνδεση του ιστορικού παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και η παρουσίαση των εκθεμάτων με έναν τρόπο που θα είναι ελκυστικός στη νέα γενιά» επισήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών στη Ναυτιλία: Δυναμική, αλλά μικρή η συμμετοχή των γυναικών σε θεσμούς, πλοία, γραφεία στην Ελλάδα

Xριστίνα Μαργέλου: Ποια είναι η γυναίκα που οδηγεί την Eurobank στην κορυφή των χρηματοδοτήσεων στην ελληνική ναυτιλία

Μεγάλη ανατροπή με τον κανονισμό GDPR: Τα προβλήματα, οι λύσεις και η νέα κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης