Μιλώντας για τη νέα χρονιά και την πρεμιέρα της Αυστραλίας ο Νόρις προβλέπει ότι η ομάδα του θα είναι “ισόπαλη” με Ferrari και Red Bull να ερίζουν στα ίσα για την κορυφή.
Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη τα τελευταία 26 χρόνια για τη McLaren καθώς εξασφάλισε το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 1998.
Ωστόσο, μιλώντας πριν την πρεμιέρα στην Αυστραλία, ο Νόρις προειδοποίησε ότι η ομάδα εξακολουθεί να έχει θέματα σε τομείς στους οποίους πρέπει να εργαστεί. Ο Βρετανός ρωτήθηκε για τις διαφορές που έχει το νέο μονοθέσιο MCL39 σε σχέση μ’ αυτό που οδηγούσε στον τελευταίο αγώνα της περασμένης χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι:
«Είναι παρόμοιο και αυτό το εκλαμβάνω θετικά. Δεν έχουμε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από αυτά που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο προσθέτοντας κάθετη δύναμη – αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να το εκφράσω. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένους τομείς περισσότερο από άλλους. Δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο με το πίσω μέρος απ’ ό,τι θα θέλαμε στις δοκιμές εξέλιξης. “Αλλά είναι ακόμα νωρίς, δεν κοιτάμε την απόλυτη απόδοση – στις κατατακτήριες δοκιμές τώρα, σίγουρα θα αλλάξουμε κάποια πράγματα.
Αν πρέπει να βελτιώσουμε κάτι αυτή τη στιγμή, είναι η σταθερότητα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Όσο περισσότερο μπορείς να βελτιώσεις το πίσω μέρος, τόσο περισσότερο όλα γίνονται καλύτερα αρκεί να υπάρχει ισορροπία κρατήματος στους δυο άξονες. Δεν θα είμαστε μπροστά από κανέναν, περιμένουμε να είμαστε ισόπαλοι με Red Bull και Ferrari. Αλλά αν είμαστε εκεί και παλεύουμε από την αρχή, έχουμε πετύχει το στόχο μας. Λαμβάνοντας υπόψη πώς ήταν τα προηγούμενα, αν μπορούμε απλώς να είμαστε εκεί και να παλεύουμε από την αρχή, τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι».
Το πρωτάθλημα ξεκινά αυτή την Κυριακή 16 Μαρτίου από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης (απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+ στις 06:00), εντός έδρας αγώνα για τον έτερο οδηγό της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 38 GP στην Αυστραλία και ποτέ Αυστραλός οδηγός δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Ο Πιάστρι έχει βάσιμες ελπίδες να γράψει ιστορία αυτή την Κυριακή και να γίνει ο πρώτος Αυστραλός οδηγός που ανεβαίνει στο βάθρο. Σας θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει σημαντικοί οδηγοί από την Αυστραλία όπως οι: Τζακ Μπράμπαμ, Άλαν Τζόουνς, Μαρκ Γουέμπερ, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Διαβάστε επίσης
Το ηλεκτρικό Mini σε δοκιμές πρόσκρουσης (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Ζλάτκο Ζάχοβιτς: Από τα 5 δισ. δραχμές του Κόκκαλη και τις εκρήξεις στον Ολυμπιακό, στην επιστροφή μέσω UEFA από τον Τσέφεριν
Όλη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
Το θρίλερ της Coca Cola, talk of the town Περιστέρης και ΓΕΚ, οι νέες business των Λασκαρίδη-Κόκκαλη, η δωρεά Μαρτίνου στο Πατριαρχείο, τα γαλάζια αρνάκια του ΚΜ, ο Δένδιας και ο Άδωνις, και ο Τάκης Κανελλόπουλος στο My Story
Αντώνης Στελλιάτος: Ανοίξτε την Διώρυγα της Κορίνθου, φτιάξτε μαρίνες και περιορίστε τη γραφειοκρατία για τα σκάφη αναψυχής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.