ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη θεμάτων που άπτονται της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το μνημόνιο υπέγραψαν σήμερα στο επιμελητήριο, η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Πατσογιάννη και ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Οι βασικοί άξονες της συνεργασίας μεταξύ του ΕΕΑ και του υπουργείου είναι οι εξής:
•Διοργάνωση συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
•Υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων.
•Παροχή επιστημονικής υποστήριξης στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών του υπουργείου.
•Δημιουργία ομάδων εργασίας για τη διερεύνηση και μελέτη θεμάτων που αφορούν την ενδυνάμωση και την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως σύμβουλος της Πολιτείας, εργάζεται για τη στήριξη των μελών του και για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αναπτύξει και έντονες κοινωνικές δράσεις -και είμαστε πολύ υπερήφανοι στο ΕΕΑ για αυτό- μεταξύ των οποίων είναι και η προώθηση θεμάτων ισότητας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Πατσογιάννη, ανοίγει το δρόμο για περισσότερες και πιο στοχευμένες πρωτοβουλίες με στόχο να δούμε άμεσα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο».
Η γενική γραμματέας επισήμανε: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ήδη αναπτύξει σημαντικές δράσεις για τη στήριξη των γυναικών επιχειρηματιών, και μέσα από αυτή τη συνεργασία θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις πρωτοβουλίες μας. Η ουσιαστική στήριξη των γυναικών στην επιχειρηματικότητα δεν είναι απλά μια υποχρέωση, αλλά μια στρατηγική επιλογή που θα ωφελήσει συνολικά την οικονομία και την κοινωνία μας».
Διαβάστε επίσης
AΑΔΕ: Κάλυψη 564 μονίμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima bank: Τα μεγέθη της τράπεζας που οδήγησαν στην επιτυχία της υπερκάλυψης του ομολόγου κατά 11 φορές
- Sani/Ikos: Με τη σύμφωνη γνώμη της αυτοδιοίκησης προχωρά η επένδυση 400 εκατ. στη Χαλκιδική
- Τέλος ο επίμονος πωλητής της Πειραιώς, όλα έτοιμα για Intralot, ο θρίαμβος του Τάνι, οι νέες περιπέτειες του «νταλαβεριτζή Δόκτωρα», η οργή στις Σπέτσες, τι συμβαίνει με τους εφοπλιστές Ιγγλέση, και το dinner party των Khoury
- Motor Oil: Σταθερά αναπτυξιακή πορεία- Επενδύσεις 500 εκ. το 2025
