ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον realfm 97,8αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, ενόψει Black Friday.
«Οι ενδείξεις που είχαμε τις τελευταίες ημέρες από σημαντικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους που κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κωδικών που έχει τεθεί υπό έλεγχο και η εικόνα που έχω από τις αρμόδιες υπηρεσίες γενικής γραμματείας Εμπορίου είναι ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις αλυσίδων και καταστημάτων οι οποίες έχουν κάνει παραπλανητικές εκπτώσεις και εφόσον αυτό σήμερα επιβεβαιωθεί προφανώς θα υπάρξουν τα σχετικά πρόστιμα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα για τους ελέγχους ενόψει της Black Friday σημείωσε ότι στους δέκα χιλιάδες κωδικούς που είναι υπό έλεγχο υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης της νομοθεσίας σε δύο χιλιάδες, αλλά και για έναν influencer που προωθεί προϊόντα.
Θεοδωρικάκος για ελέγχους Black Friday: Ενδείξεις παραβίασης σε 2.000 κωδικούς
«Θέλω να παροτρύνω του πολίτες να καταγγέλλουν ότι βλέπουν για να είναι οι έλεγχοι όσο γίνεται πιο στοχευμένοι», είχε επισημαίνει πριν δυο μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης διαμηνύοντας ότι: «Είμαστε με την κοινωνία δεν έχουμε να χαριστούμε σε κανέναν».
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι απαγορεύεται στα σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές τους μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από όσο είχαν τον Δεκέμβριο του 2021. «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ανέλαβα τα υπεύθυνα καθήκοντα του υπουργού Ανάπτυξης είναι ότι εξαπλασιάσαμε το πρόστιμο. Τα έξι εκατομμύρια πονάνε» είπε χαρακτηριστικά.
«Αποτέλεσμα της τεράστιας πίεσης είναι η μείωση τιμών σε εκατοντάδες κωδικούς», ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι «θα υποστούν πρόστιμο όσοι ανέβασαν τις τιμές πριν εντάξουν κωδικούς στην πρωτοβουλία».
«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, αλλά είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε 26 μεγάλες εταιρείες – όλα τα σούπερ μάρκετ οι πολυεθνικές και η βιομηχανία τροφίμων- και τα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται εντός των επόμενων ημερών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Διαβάστε επίσης
INTRALOT: Έσοδα €263,5 εκατ. και EBITDA €91,5 εκατ. στο εννεάμηνο του 2024
Τραγωδία στην Ξάνθη από διαρροή αερίου σε σπίτι: Νεκρό ένα παιδί – Ψυχορραγούν τα 3 αδέρφια του
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους €114,6 εκατ., αυξημένα κατά 29,2%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Την Πέμπτη στην Ελλάδα οι τραυματίες από το τροχαίο στη Ρουμανία
- BofA για Eurobank: Κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα – ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη συναντούν τους καταλύτες του 2026
- CEO ING: Σε τροχιά συγχωνεύσεων οι ευρωπαϊκές τράπεζες – Υπάρχουν πάρα πολλές
- Ζόχραν Μαμντάνι (δήμαρχος Νέας Υόρκης): Πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία στους πλούσιους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.