ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρίφαλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».
Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eldorado Gold: Το έργο στις Σκουριές προχωρά σύμφωνα με το πλάνο, με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή περίπου 140.000 ουγκιών χρυσού
- Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι εγκαινιάζει το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο-“ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία”
- Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Μπαχρέιν, υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας
- Βεντέτα στα Βορίζια με 2 νεκρούς: Πώς συνέβη το αιματοκύλισμα – Αναζητούνται τουλάχιστον 3 άτομα από τη μια από τις εμπλεκόμενες οικογένειες (upd)